Sauber får kvindelig udviklingskører

Sauber har netop offentliggjort, at den 23-årige colombianske pige Tatiana Calderón skal være udviklingskører for teamet i den kommende sæson.

Tatiana Calderón. . Copyright Sauber Motorsport

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 28/2 2017 klokken 09:02

Kvinder og Formel 1 er to ting der ifølge mange ikke rigtig hører sammen, hvilket man også kan se ved at der ikke har været en kvindelig Formel 1-kører siden Lella Lombardi kørte 12 løb tilbage i 1970erne. Flere teams har dog forsøgt sig med at have kvinder i den såkaldte udviklingskører-rolle. Man har både haft Susie Wolff hos Williams og Carmen Jorda hos Renault og Lotus. De to udviklingskørere har dog ikke haft heldet til at komme ind i Formel 1-feltet, men nu forsøger Sauber sig også med en kvindelig udviklingskører, så det kan jo være tredje gang er lykkens gang.

Tatiana Calderón.
Copyright Tatiana Calderón.


Sauber netop offentliggjort at de har skrevet kontrakt med den 23-årige colombianer, Tatiana Calderón.

"Vi er meget glade for at kunne byde Tatiana velkommen i vores Sauber-familie. Her har vi den viden og de faciliteter der skal til for at kunne hjælpe hende med at udvikle sig, så hun får en større viden omkring sporten og udvikle sine evner," lyder det fra Monisha Kaltenborn.

Tatiana Calderón.
Copyright Tatiana Calderón.


Tatiana Calderón er født i den colombianske by Bogatá. Tatiana har kørt en del motorsports-serier efterhånden, hvor det også er blevet til lidt sejre og en række podieplaceringer. I sidste sæson kørte Tatiana i GP3-serien, hvor det ikke blev til meget succes, men hun fortsætter i serien i denne sæson, så måske byder den på bedre resultater. Den colombianske pige formåede at slå navne som Mick Schumacher og Harrison Newey (Søn af Adrian,) i den asiatiske MRF Formel 2000-serie, hvor hun sluttede på andenpladsen efter Pietro Fittipaldi.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kørere: Det bliver svært at overhale Alonso: F1 burde undskylde forfærdelige år »