Klumme: Og feltets pæneste bil er...

Nu har vi efterhånden haft flere lejligheder til at se de nye Formel 1-biler, men hvem har den pæneste bil i år? Kig ind og være med til at debattere emnet.

Toro Rosso STR12. . Copyright Red Bull Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 27/2 2017 klokken 23:02

Formel 1-sæsonen 2017 blev for alvor skudt i gang i dag, med de første aktiviteter på racerbanen. Det betyder også at vi nu har haft flere lejligheder til at se de nye biler, men hvilket team har egentlig lavet den pæneste racer i denne sæson? Det er der sikkert mange meninger om og i denne klumme vil undertegnede komme med sin mening, mens kommentarfeltet er åbent for at I kan komme med jeres, såfremt det sker i en ordentlig tone.

Mine vurderinger bliver gjort ud fra bilens farve, dens design og hvordan bilen nu ellers lever op til diverse traditioner, som der kan være omkring diverse teams. Det vil så føre til en top ti, hvor vi starter med bunden og slutter med toppen, så der er lidt spænding om, hvilken bil jeg personligt synes er den flotteste i dette års Formel 1-felt.

10: Red Bull Racing.

Vi starter som nævnt bilen med den bil jeg bryder mig mindst om og det er Red Bull-raceren. Bilen ligner godt nok sig selv, men spørger man mig så er det slemt nok. De fleste af jer har nok set en original Red Bull-dåse eller måske kan I huske da Red Bull var sponsor for Sauber i gamle dage. Dåserne og de gamle Sauber biler har en mere lys og mere rigtig blå farve, en farve som jeg personligt forbinder mere med Red Bull, hvilket da også er grunden til jeg været direkte ked af at se på deres Formel 1-team i de år de har været med.

Barcelona 2017 pre-season test dag 1. Red Bull.
Copyright Red Bull Contentpool


9: Mercedes.

Ja det er den eneste bil, var uden hajfinnen første gang vi så den, hvilket naturligvis er en ting som trækker lidt op. Farven er da også en traditionel Mercedes-farve, så de burde jo egentlig ikke være at finde så langt nede på listen. Det er de dog og det er de af den simple årsag at den grå farve er en smule kedelig i forhold til de andre teams. Dermed ikke sagt Mercedes-bilen er grim fordi det er den ikke, de andre teams har bare gjort det bedre efter min mening.

Barcelona 2017 pre-season test dag 1. Lewis Hamilton i Mercedes
Copyright Mercedes AMG


8: Haas.

Lige over Mercedes finder vi Haas F1 Team, der i denne sæson har valgt at have en mørkegrå racer med. Den mørkegrå farve er efter min mening ikke alt for god og deres mere lysegrå farver fra sidste sæson så pænere ud. Der skal det så siges at jeg ikke bryder mig særlig meget om racerbiler, der er i kedelige og neutrale farver. Haas-raceren har dog lidt rød på, eller meget rød endda, hvilket også er derfor den er at finde foran Mercedes-raceren.

Haas VF17.
Copyright Haas F1


7: Renault.

På ottendepladsen havde vi Kevin Magnussens nye team og på syvendepladsen har vi så hans gamle team. Renault-raceren er ikke så gul som sidste sæson, da den er blevet malet helt sort på den bagerste del. Sorte racerbiler er ikke noget jeg bryder mig om, det er faktisk ligeved jeg vil sige de burde forbydes, men lige med Renaulten bliver jeg nødt til at komme med en tilståelse. Den gule og sorte farve på racerbilen er faktisk en flot kombination, hvilket da også gør at den ligger så højt oppe på listen, selvom den sorte farve fylder en del.

Med hensyn til kørerdragterne er det så en anden side af sagen, men det er en helt anden historie, som vi ikke skal tage her.

Renault RS17 raceren
Copyright Bil Magasinet BMF1


6: Force India.

På sjettepladsen finder vi en anden bil, hvor sorte og mørke farver fylder en del, nemlig Force India. Den indiske racer er dog blevet en del lysere i farverne set i forhold til de andre år, hvilket også er grunden til de får en flot sjetteplads. Dog er der plads til forbedring og det ville pynte en del, hvis de byttede den grå farve ud med hvid, fordi så ville den minde mere om teamets første Formel 1-racere.

VJM10.
Copyright Sahara Force India


5: Williams.

På femtepladsen finder vi Williams-raceren og der er ikke så meget at sige til den. Bilen ligner sig selv fra de andre år, den har historien med sig i form af de klassiske Martini-farver også er Williams jo bare at af Formel 1-sportens traditionelle teams.

Williams FW40.
Copyright Williams F1


4: McLaren-Honda.

Så skete det endelig, det som mange Formel 1-fans og ja McLaren-fans havde ventet på. I 2017 er McLaren-Honda tilbage i den klassiske orange McLaren farve, hvilket også var farven bilerne havde da Bruce McLaren selv stod bag dem. Det er fantastisk at se, at McLaren endelig har taget mod til sig og lavet en bil med de traditionelle farver.

Som side historie kan det så også nævnes at den tidligere Caterham-kører Giedo van der Garde kom med følgende joke omkring bilen. "Kan i huske den aften Spyker og Manor blev fulde sammen? Den baby blev født i dag,"

Den nye McLaren racer
Copyright McLaren


3: Sauber.

Nu er vi kommet ind i top tre og på tredjepladsen finder vi så den nye Sauber-racer. Bilen er ikke så blå som den har været tidligere, men den nye kombination af hvid og blå fungere nu ganske godt i mine øjne. Dertil skal det også siges, at der har floreret nogle billeder af at bilen minder meget om den gamle Ligier-bil fra den sæson, hvor Oliver Panis vandt i Monaco. Det gør den faktisk og hvis man som undertegnet så ligger inde med en plastikfigur af netop Oliver Panis, så kan man jo ikke andet end at elske denne Sauber-racer.

Sauber C36
Copyright Sauber


2: Ferrari.

Andenpladsen går til det team der har været med længst tid i Formel 1 og det team som har haft den samme farve i længst tid. Ferrari er bare lig med Formel 1 og deres biler er efter min mening altid blandt nogle af feltets flotteste. I år har man oven i købet valgt at sætte det italienske flag på hajfinnen, hvilket også giver en masse plus-point i min bog. Så alt i alt har Ferrari præsteret at bygge endnu et mesterværk.

Barcelona 2017 pre-season test dag 1. Sebastian Vettel i Ferrari SF70H
Copyright Ferrari


1: Toro Rosso.

Nede på tiendepladsen fik vi parkeret Red Bull Racing grundet deres mørkeblå og ikke særlig traditionelle Red Bull firma farve. Tidligere har Toro Rosso også haft den mørkeblå farve, men det har de ikke i år og det sender dem op i toppen af listen. Min første reaktion da jeg så den nye Toro Rosso-racer var "WOW den er fed" og den reaktion har jeg stadigvæk hver gang jeg ser den. Jeg synes simpelthen den er fed og jeg synes det er den fedeste bil i hele feltet, fordi den har fået den mere traditionelle Red Bull dåse farve.

Toro Rosso STR12.
Copyright Red Bull Media


Det var slut på denne klumme top ti, jeg er godt klar over mange af jer ikke er enige i min top 10 og derfor glæder jeg mig til at se jeres bud nede i kommentarfeltet.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mød F1-droningen af YouTube Det tekniske hjørne: 2017’s monstrøse biler! »