Sao Paulo protesterer mod aflysning

Arrangøren af Brasiliens grandprix er mildest talt utilfreds med aflysningen af F1-løbet i Sao Paolo. Han truer med at lægge sag an – også selv om kontrakten med Liberty Media udløber næste år.

Brasiliens Grand Prix 2018 . Copyright Haas F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 28/7 2020 klokken 20:07

„Vi er ikke overrasket over aflysningen", siger Tamas Rohonyi, arrangøren af Brasiliens F1-grandprix. Men han er sur over begrundelsen fra Liberty Media.

I en samtale det tyske medie motorsport-total.com får arrangøren luftet sin skuffelse og siger, at han ikke vil acceptere begrundelsen og aflysningen.

Formel 1 har er fuldstændigt forkert billede af situationen, mener Rohonyi: "Man taler virusinfektionsraten i Brasilien. Det er som om man vil sammenligne Californien og Florida med hinanden. Brasilien er et meget stort land."

"Vi har både tallene for delstaten og for byen Sao Paulo. Dataene har vi sendt til FIA’s kommission. Tallene er gode. Faktisk er tallene for Sao Paulo proportionalt set bedre end i forhold til England."

InterlagosInterlagos
Copyright Mercedes AMG


Rohonyi kan og vil ikke forstå, at F1 har valgt at aflyse Brasiliens grandprix: „Det virker som om, at man har skulle finde på en grund til at aflyse løbet.”

Sao Paulo har „selvfølgelig“ overholdt alle gældende retningslinjer og forskrifter for spredning af coronasmitte, så Formel 1-løbet kunne foregå under sikre forhold: "FIA har en meget kompleks protokol på 10 sider om, hvordan man kan afholde løb under disse forhold. Den ville vi også have overholdt", siger Rohonyi.

Men da Formel 1 har begrundet aflysningen af løbene i Nord- og Sydamerika med pandemien, agter Sao Paulo at lægge sag an mod F1: Rohonyi udtaler: "Vi vil træffe juridiske foranstaltninger, for byen og min virksomhed mister masse af penge."

Sao Paulo har i år investeret ca. 50 millioner kroner i renovering af banen Interlagos. Man har bl.a. bygget en ny paddock men også kloaksystemet, og toiletterne er blevet moderniseret. "Det er ikke ting, man ser med det samme", forklarer Rohonyi.

Der er dog et problem: Kontrakten med Autodromo Jose Carlos Pace udløber i år. Så det er langt fra sikkert, at Brasiliens grandsprix finder sted næste år i 2021. Også fordi Formel 1-chefen Chase Carey allerede har udtalt, at man er på udkig efter en ny bane.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« F1 optakt til Silverstone Albon får ny løbsingeniør »