Ugyldigt VM i år?

Med offentliggørelsen af de sidste tre europæiske løb og aflysningen af løbene i Nord- og Sydamerika, opfyldes kriterierne for et Formel 1-verdensmesterskab ikke: Der skal nemlig mindst køres på tre kontinenter for at kalde det et VM.

Ungarns Grand Prix 2020 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 25/7 2020 klokken 21:07

FIA’s regler er ret klare: Artikel 2.4.3.b.ii i FIA’s sportskodeks kræver, at løbene skal være afholdt på tre kontinenter i løbet af én sæson, før man kan tale om et verdensmesterskab.

Men da der ikke bliver kørt i Australien, USA, Canada, Mexico og Brasilien i år, bliver det svært at opfylde det krav. Indtil videre er der kun annonceret F1-løb i Europa.

Hvis man tager de meget optimistiske briller på, kan Vietnam, Malaysia, Bahrain og Abu Dhabi eventuelt nå at få en plads i F1-kalenderen i år, men selv hvis det skulle lykkedes, ville der kun blive kørt i Europa og Asien.

Afrika kunne eventuelt være en mulighed, men det sidste grandprix i Sydafrika fandt sted 1993 i Kyalami, og det anses for ekstremt usandsynligt at gennemføre.

Ungarns Grand Prix 2020. Podiet. Hamilton vinder foran Max Verstappen og Valtteri BottasUngarns Grand Prix 2020. Podiet. Hamilton vinder foran Max Verstappen og Valtteri Bottas
Copyright Red Bull Contentpool


Derfor arbejder FIA nu på en nødregel som gør, at man alligevel kan kåre en verdensmester, når sæsonens sidste løb er kørt.

I henhold til det tyske medie Auto Motor und Sport arbejder man på at lave en juridisk force majeure-undtagelse i år, da corona-pandemien var uforudsigelig, og der oprindeligt var planlagt løb på mindst tre kontinenter.

Selv om der kun skulle blive kørt løb i Europa og Asien i år, ønsker FIA dog stadig at fortsætte som normalt: Corona-pandemien er en ”usædvanlig omstændighed”, der dog ikke kommer til at gøre verdensmesterskabet ugyldigt, udtaler FIA i henhold til Auto Motor und Sport.

Derfor behøver Lewis Hamilton ikke bekymre sig om, at et eventuelt verdensmesterskab ikke ville blive regnet i samlingen, og han dermed ikke kommer op på siden af Michael Schumacher med syv verdensmesterskaber i alt.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Binotto: Mick Schumacher skal forbedre sig Zanardis tilstand forværret »