Røffel til Verstappen fra kollega

”Vi begår alle fejl og mange af os fejler i Monaco, men hvis ikke man lære af sine fejl, er det virkelig skidt,” kom det fra Force India- køreren Sergio Perez, under et interview med BMF1 i Monaco.

Barcelona 2017 pre-season test. Force India . Copyright Force India

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 27/5 2018 klokken 12:05

Vi var inviteret indenfor hos Force India, hvor de to kørere, Sergio Perez og Esteban Ocon gav interviews i en meget afslappet atmosfære efter en ganske fin kvalifikation for Force India.

Perez var den første til at komme op på første sal i deres motorhome, mens den meget populære Ocon hang fast i en fanklynge.

Perez er nok en af de mest behagelige Formel 1-kører at tale med, så interviewet blev hurtigt meget afslappet, krydret med lidt jokes.

”Vi havde en ganske fin kvalifikation, med mig som nummer 9 og Esteban som nummer 6,” kom det fra en rimelig tilfreds Perez. ”Vi ville selvfølgelig gerne have gjort det bedre, men det er altid svært at ramme den helt perfekte kvalifikationsomgang i Monaco, hvor bare den mindste smule trafik, gør en stor forskel.”

Til spørgsmålet om dækkene var der heller ikke megen tvivl om, at det 2-stopsløb, som Pirelli havde talt om, som en mulighed, slet ikke var i Perez’ tankegang.

”Jeg er ganske god til at passe på mine dæk samtidig med at det virkelig er svært at overhale, så vi er ikke i tvivl om, at det bliver et løb med kun et stop.”

”Man skal bare være meget opmærksom, når man er langsom, for så er der ofte nogen der vil forsøge sig med en overhaling, hvor det ikke er muligt.”

”Overhalinger er ikke umulige i Monaco. Jeg har selv udført nogle stykker, men begge kørere skal være indforstået med det. Ikke noget med at dykke ind i sidste øjeblik, uden at give ham du vil overhale et varsel, for så går det galt. Der er ikke plads til to kørere i et sving her,” kom det uddybende fra mexicaneren.

Perez har selv haft sine uheld i Monaco, men ikke to ens fejl, som han siger.

Da vi spurgte ind til, om han havde noget at sige til Max Verstappens uheld, som vi lige måtte forklare var nærmest identisk med det han havde for to år siden, svarede han.

”Vi begår alle fejl, især i Monaco, hvor der er så lidt plads til dem, men vi skal også lære af vores fejl, hvis ikke vi gør det, så er det ligegyldigt.”

Perez ville ikke direkte sige, at Verstappen burde tage sig sammen, men det var tydeligt, at han ikke havde det helt store tilovers for Crash Kid Verstappen.

Mulighederne i dagens løb, er dog rigtig gode for Perez.

Sainz og Pérez i snak gennem Monacos paddock 2018
Copyright Bil Magasinet BMF1

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ricciardo er klar til revanche FIA har renset Ferrari »