Renault fyrer Red Bull fra 2019 (opdateret)

I kølvandet på Renaults kommende aftale om motorleverance til McLaren forlyder det nu, at den franske motormastodont samtidig opsiger samarbejdet med Red Bull fra og med 2019.

Spaniens Grand Prix 2017. Fredagens frie træninger . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 14/9 2017 klokken 11:09

Ifølge forlydender fra Singapore hedder det, at Renault har meddelt Red Bull, at fabrikken opsiger motorkontrakten med udgangen af næste sæson. Det skriver Sportsmail for kort tid siden.

I dag leverer Renault motorenheden til Red Bull under brandet TAG Heuer.

Hvis rygtet taler sandt, vil det i forvejen problemfyldte samarbejde mellem den franske motormastodont og Red Bull dermed slutte, men samtidig vil kørermarkedet blive kastet ud i nye spekulationer.

Således vil det være usikkert, hvor Red Bulls to stjernekørere Max Verstappen og Daniel Ricciardo vil hæve lønchecken fra 2019. Eksempelvis krævede sidstnævnte for et par dage siden at få leveret en vinderbil fra og med 2019, men i lyset af det nye rygte kan dette ønske komme til at indebære visse udfordringer.

Ricciardo og Verstappen i kamp.
Copyright Red Bull Media


Der har været spekuleret i et kommende samarbejde mellem Porsche og Red Bull, men ifølge den tyske bilfabrik vil det først være interessant for dem at gå ind i Formel 1, når det nye motorregulativ med dobbeltturbo træder i kraft fra og med 2021.

Hvad Red Bull i givet fald vil gøre indtil da, er uvist, men situationen kan tvinge energidrik-bilerne i armene på Honda.

Nyheden er endnu ikke bekræftet officielt, men kilder forventer, at det vil ske i forbindelse med Singapores Grand Prix i den kommende weekend. Her forventes det også, at Renault og McLaren efter fredagens første frie træning offentliggør deres kommende samarbejde samt at Toro Rosso og Honda også bekræfter deres nye aftale.

Opdatering

I forbindelse med Singapores Grand Prix indikerede Red Bulls teamchef, Christian Horner, at bruddet med Renault på det nærmeste allerede er en realitet, idet søsterteamet Toro Rosso kort forinden netop havde offentliggjort sin skilsmisse med den franske motorleverandør og at Honda bliver Faenza-teamets nye power-unit.

I et TV-interview med Sky Sport F1 udtalte Horner, at han med det samme kunne udelukke en bestemt tysk motorleverandør (Porsche), men i samme åndedrag indikerede han også, hvem den kommende motorleverandør bliver.

"Der kommer snart en anden annoncering," sagde han til Sky Sports.

"Vi har allerede et samarbejde med en motorfabrik, så det er ikke raketvidenskab at gætte, hvem det bliver."

Et hurtigt kig hen over Red Bull-raceren viser markante reklamer for Aston Martin.

Der foreligger endnu intet officielt fra Red Bull om denne aftale.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bernie: Honda-brud er McLarens egen skyld Palmer sikker på at blive »