Perez: Næste år kan vi komme i top 3

I sidste sæson formåede Force India at blive det fjerde bedste team, men Sergio Perez er overbevist om, at de kan etablere sig i top 3 i 2017.

Sergio Perez med smarte briller. . Copyright Sahara Force India

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 26/12 2016 klokken 11:12

Formel 1 har altid været en svær størrelse at komme ind i for teams, der ikke hører til blandt de mest etablerede i sporten. Det kunne man blandt andet se ved, at det eksempelvis aldrig lykkedes Toyota at gøre et større væsen ud af sig, selvom japanerne kom med en stor potion penge og virkelig satsede på projektet. Toyotas måde at gøre tingene på var måske heller ikke så langsigtet, fordi den kostede masser af penge, men så er det godt der findes andre måder. En af de måder er at overtage et lille hold og bygge det hele langsomt op, hvilket Mercedes har gjort og Force India er godt i gang med.

Sergio Perez.
Copyright Sahara Force India


Netop det indiske team har godt nok været i penge problemer i ny og næ, men de sidste par år er det gået bedre og bedre for teamet, hvilket kulminerede i denne sæson, hvor de blev det fjerdebedste team. Det kan Force India dog gøre bedre i næste sæson mener Sergio Perez, fordi han er overbevist om, at de kan blive et fast top 3 team i 2017.

"Næste sæson er vores helt store chance for at fortsætte det her, hvor vi på en måde går ind og gør det bedre end vi i virkeligheden er. Det faktum at der kommer nye regler som er nye for alle betyder, at vi har rimelig gode muligheder for at komme ind i top tre, når sæsonen er slut," lyder det fra mexicanske Sergio Perez.

Jordan EJ12
Copyright Kim Kristensen


Force India har været en del af Formel 1-feltet siden 2008 og siden den gang er det blevet til fem podieplaceringer, en pole position og fire hurtigste omgange. Holdet har dog en lang fortid i sporten, fordi det indiske team kan spores tilbage til Jordan Grand Prix, som var Eddie Jordans team tilbage i 90erne og start nullerne. Tilbage i 1999 lykkedes det i øvrigt Jordan GP, at slutte som nummer tre i konstruktørmesterskabet, så det kunne være lidt sjovt, hvis Force India formåede at gøre det samme næsten 20 år efter.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Talentfokus: Her kommer talenterne fra Palmer håber på store fremskridt »