Optakt til Miamis Grand Prix

Formel 1 er for første gang i denne sæson landet i Nordamerika, hvor endnu en sprintweekend venter forude. Der er drama udenfor banen, og weekenden byder på potentielle opgraderinger til McLaren. Her kan du læse BMF1.dk’s optakt til Miamis Grand Prix.

Miamis GP . Copyright Aston Martin

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 1/5 2024 klokken 07:05

Efter det seneste løb i Kina fortsætter Formel 1 med endnu en sprintweekend. Denne gang i Miami, som for første gang lægger asfalt til et sprintløb.

Det er dog udenfor banen, at der lige nu bliver trukket overskrifter. Når der ikke køres løb i Formel 1, så leverer aktørerne i den grad udenfor banen. Adrian Newey er potentielt på vej væk fra Red Bull, og Nico Hülkenberg skifter væk fra Haas i 2025.

”Silly Season” er blevet til ”Silly Year”
Man kan argumentere for, at der sker mere udenfor banen end på banen i Formel 1 i 2024. For knap havde støvet lagt sig efter Kinas Grand Prix, før meldingerne begyndte at tikke ind omkring Adrian Newey. Flere medier melder, at han er på vej væk fra Red Bull allerede ved udgangen af denne sæson. Intet er dog officielt endnu, og Newey har trods alt kontrakt hos Red Bull indtil udgangen af 2025.

Kort efter var der så gule bjælker hos Haas. Nico Hülkenberg er færdig hos amerikanerne efter denne sæson, hvorefter han skifter til Kick Sauber, der fra 2026 bliver til Audi. En tysk kører for et tysk team er drømmen syd for grænsen, og Hülkenberg har også imponeret hos Haas, så det bliver spændende at se, hvordan han klarer de nye udfordringer fra næste år.

Der bliver med andre ord travlt på mediedagen i denne weekend, hvor de mange spørgsmål skal besvares. Det bliver spændende at se, hvilke meldinger der kommer ud i løbet af weekenden.

Potentielle opgraderinger i Miami
McLaren imponerede sidste gang i Kina, hvor Lando Norris snuppede pole position i sprint-kvalifikationen, mens han under løbet søndag sluttede P2. Nu er meldingerne så, at McLaren har opgraderinger med til denne weekend. Det bliver derfor meget spændende at se, hvad McLaren er i stand til, når disse opgraderinger er kommet på bilen, og teamet har fået den fulde forståelse for disse opgraderinger.

Udover McLaren ankommer Mercedes sandsynligvis også med nye opgraderinger. Det bliver en travl træning, når de forskellige teams skal forsøge at indstille bilen til resten af weekenden, specielt med tanke på at der kun er én enkelt træning forud for kvalifikationen til sprinten.

Fakta
Søndag gælder det 57 omgange på Miami International Autodrome. Banen er 5,4 kilometer lang og byder på 19 sving.

Tre DRS-zoner venter kørerne. Den første finder vi mellem sving 9 og 11. Den anden på baglangsiden mellem sving 16 og 17, mens den sidste er at finde på start/mål-langsiden.
På dækfronten er der ingen ændringer, idet Pirelli medbringer C2, C3 og C4 til denne weekend, ligesom tilfældet var i Kina.

Sprintløbet i Miami køres lørdag kl. 18, mens Grand Prixet søndag køres kl. 22. Sprintløbet kan følges på TV3 Sport, mens Grand Prixet kan følges på TV3+, Viaplay og F1 TV Pro.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Viaplay forlænger med Formel 1 Breaking: Adrian Newey stopper hos Red Bull »