Formel 1-eksperten: Newey og Verstappen til samme hold?

Der er så mange rygter fremme om, at Adrian Newey vil forlade Red Bull efter denne sæson, mens rygter omkring Verstappen, er faldet lidt til ro. Men nu begynder det billede at ændre sig, med rygter om at de er på vej til samme hold.

BMF1 i pitten på Monza . Copyright Lea Anna Petersen

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 30/4 2024 klokken 13:04

Skulle Adrian Newey og Max Verstappen, begge vælge at forlade Red Bull efter denne sæson, til fordel for at skifte til samme hold, vil det ikke være Ferrari der står til at sikre sig Neweys pennestrøg, da de har deres kørere på plads.

Det betyder at der kun er to muligheder tilbage, for en samlede Red Bull pakke, som er Mercedes og Aston Martin.

Hvis det skal blive hos Aston Martin, vil det også betyde at Stroll Senior skal skille sig af med Stroll Junior, hvilket nok vil glæde en stor del af kørerne, men som nok også vil kræve, at det er Lance der frivilligt trækker sig fra sporten, hvilket så ikke er så usandsynligt hvis man ser på hvordan det går og han opfører sig.

Aston Martin har økonomien til at købe de to, og de har et projekt kørende, hvor der er en del tidligere Red Bull folk ansat, der er godt på vej i den rigtige retning. Hvilket gør det plausibelt at det er der de to skifter til.

Hos Mercedes er det noget nemmere i forhold til kørere, da Hamilton allerede har efterladt et ledigt sæde.

Samtidig er det et hold, der virkelig har store problemer med at få deres bil til at virke, hvorfor Neweys erfaring vil være meget kærkommen.

Det store spørgsmål vil dog være, om Verstappen er indstillet på at køre for et hold, der ikke lige står til at vinde.

Det der vil være den helt store gulerod for Verstappen er dog, at hvis han kan vinde med Mercedes, vil han være med til at ydmyge Hamilton yderligere.

Uanset om de vælger det ene eller det andet hold, vil den største udfordring dog være, at Newey angiveligt har 3 års karantæne efter et skifte fra Red Bull, hvilket betyder at han ikke vil kunne arbejde med bilerne officielt i de næste 3 år, hvilket igen betyder at han ikke vil kunne påfører 2026 raceren hans geni streger, hvilket ultimativt kan få ham til at blive hos Red Bull.

Ender Newey med at blive hos Red Bull, vil Verstappen højst sandsynligt også blive sammen med det vindende hold.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Formel 1 afviser Trump Viaplay forlænger med Formel 1 »