Optakt til Englands Grand Prix

Formel 1 er tilbage i moderlandet, England. Det store samtaleemne er stadig sammenstødet mellem Verstappen og Norris i Østrig, mens Sergio Perez fortsætter i den tunge ende sammenlignet med teamkammeraten. Her kan du læse BMF1.dk’s optakt til Englands Grand Prix.

Englands Grand Prix 2023 . Copyright Haas F1

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 4/7 2024 klokken 10:07

Efter en dramatisk afslutning på Østrigs Grand Prix venter det tredje løb på tre uger, når Silverstone-banen lægger asfalt til Englands Grand Prix. Det forventes, at der bliver fyldt på tilskuerpladserne, efter sammenstødet mellem Verstappen og Norris har sat skub i billetsalget til weekendens Grand Prix.

Under fredagens træning er det værd at holde et ekstra øje på Williams, som i denne weekend har den argentinske Formel 2-kører Franco Colapinto i bilen under FP1.

Verstappen vs. Norris
Det er ingen hemmelighed, at Max Verstappen og Lando Norris er gode venner udenfor banen. Men efter deres sammenstød i Østrig, der betød, at de begge mistede chancen for en sejr, bliver det spændende at se, hvad det kommer til at betyde for deres venskab fremadrettet.

Verstappen sagde efter løbet, at de to kamphaner skulle snakke sammenstødet igennem, mens Norris efterfølgende ikke mente, at han havde gjort noget forkert. Det kunne tyde på, at handskerne er smidt mellem de to, og at det ikke er sidste gang, vi kommer til at se de to i karambolage.

Sidste år var Norris meget tæt på at tage pole position på Silverstone, men Verstappen snød ham til sidst. Det kunne meget vel blive et lignende billede i den kommende weekend, og hvis de to igen starter side om side på søndag, må tiden vise, hvem der trækker sig først i den kamp.

Hvornår vender det for Perez?
I Østrig fortsatte det svære 2024 for Sergio Perez, og for sjette løb i træk missede han en podieplads. Mexicaneren ligger i skrivende stund nummer fem i vm-stillingen, og han fortsætter med at være langt efter Max Verstappen i både kvalifikation og løb.

Perez skal være glad for, at hans sæde allerede er sikret næste år. I øjeblikket beviser han ikke, at han evner at være teamkammerat med Verstappen. Red Bull er i øjeblikket 64 point foran Ferrari i konstruktørstillingen, og McLaren nærmer sig også. Derfor er det afgørende for Red Bull, at Perez finder formen, hvis ikke de bagvedliggende teams skal indhente Red Bull, specielt efter et løb som Østrig, hvor Verstappen falder ned efter et sammenstød. Her er det ekstremt vigtigt, at Perez kan samle flere point op til konstruktørmesterskabet.

Det er dog svært at se, hvordan Perez skal vende tingene til sin fordel. Det skal dog siges, at det uden tvivl må være svært at være teamkollega med en mand som Verstappen, da hele holdet centrerer omkring ham, men Perez er nødt til at finde det niveau, der i sin tid bragte ham til Red Bull.

Meningerne er mange om Perez, men måske viser han bare, hvor Red Bull-bilen er lige pt. Verstappen har sagt, at McLaren i øjeblikket er det team med den bedste bil. Det kunne måske være Verstappens enestående køreegenskaber, der gør, at han stadig kæmper med i toppen, mens Perez’ resultater er et billede på, hvor god bilen i virkeligheden er.

Fakta
Der venter 52 hæsblæsende omgange på legendariske Silverstone, når løbet skal køres søndag eftermiddag. Banen byder på 5,8 kilometer asfalt og 18 sving.

Banens to DRS-zoner finder vi mellem sving 5 og 6 og sving 14 og 15.

Pirelli medbringer de hårde dæk i form af C1, C2 og C3 til den kommende weekend.

Løbet starter søndag kl. 16 og kan følges på Viaplay, TV3+ og F1 TV Pro.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull med jubilæumsbemaling Bottas tæt på ny aftale »