Mercedes holder krisemøde

Bølgerne går højt hos Mercedes efter den skuffende Formel 1-optakt i Bahrain: Hamilton føler sig ignoreret, og den tekniske direktør hos Mercedes Mike Elliot har angiveligt fået et ”ultimatum”.

Forrest Mercedes W14 og bagest fra venstre ses George Russell, Toto Wolf, Lewis Hamilton og Mick Schumacher . Copyright Mercedes AMG F1 - Finn Pomeroy

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 13/3 2023 klokken 11:03

Den 7-dobbelte F1-verdensmester Lewis Hamilton er sur på sin arbejdsgiver:

Efter åbningsløbet i Bahrain udtalte Hamilton til BBC 5, at Mercedes ikke havde lyttet til ham:

"Sidste år fortalte jeg dem et par ting. Jeg sagde, at der er problemer med bilen. Jeg har kørt så mange biler i mit liv. Jeg ved, hvad en bil har brug for og hvad den ikke har brug for. Jeg mener, at det drejer sig om ansvar," udtaler Hamilton til BBC’s podcast Chequered Flag.

Lewis HamiltonLewis Hamilton
Copyright Mercedes


Men Mercedes gad åbenbart ikke lytte til Hamilton og fortsatte med at udvikle på deres koncept, som nu ikke virker – igen.

Derfor er der ifølge det italienske medie formula.uno været holdt et meget langt krisemøde på fabrikken i Brackley i England, hvor Mike Elliott fik stillet et ultimatum om at forbedre Mercedesen hurtigst muligt.

Problemet er dog forsat konceptet: Selv om der vil komme opdateringer i løbet af i år, er Mercedes-konceptet for svagt til at kunne konkurrere med især Red Bull.

Det gør især ondt på Mercedes at blive slået af Aston Martin, der kører med samme Mercedes-motor, men som har et aerodynamisk koncept, der minder meget om Red Bulls.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ferrari fyrer flere folk Max: Lewis er en af de absolut bedste »