McLaren præsenterer MCL60

I disse dage præsenterer Formel 1-teamene deres 2023-modeller, og her bringer vi billederne af McLarens bud på en titeludfordrer.

McLaren MCL60 . Copyright McLaren Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 14/2 2023 klokken 15:02

McLaren præsenterede mandag sin nye MCL60 på fabrikken i Woking, England, hvor teamet samtidig fremviste en ny kører og teamchef.

Således blev F1-rookien Oscar Piastri vist frem sammen med den nye teamchef Andrea Stella, der overtager rollen efter Andreas Seidl, som i 2022 trådte ind i rollen som CEO hos Sauber Alfa Romeo F1.

Et blik på den nye MCL60 viser en udvikling i det aerodynamiske koncept, som blev påbegyndt med MCL36, dog med yderligere opdateringer af de bagud nedadvendte sidepods, som McLaren, i lighed med Red Bull, kørte med sidste år. Sidstnævnte dog med størst succes.

McLaren MCL60McLaren MCL60
Copyright McLaren Media


Typebetegnelsen bryder med tidligere års numrering, hvilket skyldes, at teamet vil markere året for McLarens start i motorsport, hvor det er blevet til 20 verdensmesterskaber i Formel 1, 183 sejre, 3 sejre i Indy 500 samt en sejr i første forsøg i 24-timersløbet i Le Mans.

Teamet oplyser, at man sigter mod at introducere en række opgraderinger til MCL60 fra og med fjerde løb i 2023-sæsonen, hvilket vil sige ved grandprixet i Baku, Aserbajdsjan.

McLaren MCL60McLaren MCL60
Copyright McLaren Media


Under præsentationen af MCL60 udtalte Zak Brown, at man udmærket er klar over, at der skal tænker anderledes i forhold til 2022.

"Jeg tror, vi har identificeret manglerne ved sidste års bil og der er arbejdet hårdt for at tackle det på dette års bil."

"Jeg synes, at vi fik gjort det meste rigtigt, men vi ved, at der stadig er et par områder, hvor vi ikke er, som vi gerne vil være," lød det fra McLarens CEO.

Se billederne herunder:

McLaren MCL60McLaren MCL60
Copyright McLaren Media


Fra venstre McLarens CEO Zak Brown, Lando Norris, McLaren MCL60, Oscar Piastri og teamchef Andrea StellaFra venstre McLarens CEO Zak Brown, Lando Norris, McLaren MCL60, Oscar Piastri og teamchef Andrea Stella
Copyright McLaren Media


Hvad synes du om McLaren MCL60? Fortæl os det på vores Facebook-side.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ferrari præsenterer SF-23 Sæsonoptakt: Vind eller forsvind »