Sæsonoptakt: Vind eller forsvind

Vores næste indlæg i serien af "Sæsonoptakt"-artikler, har vi valgt at kalde "vind eller forsvind". Her peger vi på de kørere der har en chance tilbage, hvis de vil blive i Formel 1

Yuki Tsunoda lægger fra land. Bahrains GP 2021. . Copyright AlphaTauri

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 14/2 2023 klokken 16:02

I den første Sæsonoptaktsartikel, pegede vi på McLarens nye håb, Oscar Piastri, som den kører der har sat sig selv under størst pres, efter den måde han håndterede sit valg af hold på.

I denne artikel handler det lidt om det samme, men her er det holdcheferne der sætter presset og det handler udelukkende om at performe.

En kører der har sat sig selv markant op, hen over de seneste sæsoner er franske Pierre Gasly, der kort kom op på Red Bull holdet, for blot at blive rykket tilbage til det hold, der nu hedder ToroRosso, som han heldigvis formåede at finde formen hos igen.

Efter en den tovtrækkeri, lykkedes det for ham at slippe væk for Red Bull, for det virker til at det var den følelse han havde, for i år, at komme over på det franske Alpine hold, hvor han vil teame op med Esteban Ocon.

Der vil uden tivil være et stort pres på Gasly efter dette skifte, hvor han helst skal gøre det bedre end Ocon, der modsat også er presset enormt, da det nu er ham der er den erfarne på holdet.

Men det er alligevel ikke her vi ser de kørere der står over at få sparket, skulle de ikke ramme podiet.

Hos Alfa Romeo, er der stort pres på for at gøre det rigtigt godt, mens Alfa Romeo navnet fortsat pryder bilen.

Kinesiske Zhou Guanyu, også kaldt "Joe", havde en fantastisk første sæson, hvor han flere gange udfordrede den erfarne Valteri Bottas. Gør han det igen, kan det være svært for Alfa Romeo at forsvarer den høje løn til Bottas, Men der skal alligevel meget til, før man vælger at fyrer ham.

Joe klarer sig godt, og vil utvivlsomt klare sig godt i det nye år. Mere forlanges der ikke af ham, så han er ikke i fare for sparket.

Ovre på Pierre Gaslys gamle hold, AlphaTauri, kommer Nyck de Vries ind, som noget der kunne ligne en super erstatning for Gasly, mens Yuki Tsunoda nu skal være den erfarne på holdet og vise vejen.

Men det er netop Yuki Tsunoda der må være manden, der er tættest på en fyreseddel, skulle han ikke lykkes med at komme på, eller i det mindste tæt på podiet i 2023.

Tsunoda kom stærkt fra start, da han debuterede i 2021, mens hans 2022 sæson haltede lidt.

Holdchef Franz Trost har også udtalt, at han forventer at Tsunoda viser hvad han kan i år. Med en undertone af, at gør han ikke det, er der en anden der får chancen hos Red Bull junior holdet AlphaTauri.

Den meget lille japaner, er underholdende, og viser også at han er hurtig. Bare for sjældent.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« McLaren præsenterer MCL60 Alonso forventer hård start »