Magnussen forstår ikke Renaults tøven

Han har prøvet det hos McLaren, hvor teamet forhalede beslutningen om næste sæsons kører-lineup. Men nu er Kevin Magnussen klar i spyttet, når han udtaler sig om sin ufrivillige venteposition. Danskeren forstår ikke Renaults ubeslutsomhed.

Kevin Magnussen . Copyright Allan Haslund

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 29/9 2016 klokken 13:09

Oprindeligt havde Kevin Magnussen fået stillet i udsigt, at beslutningen om 2017 kører-lineup'et hos Renault ville ligge klar op til Singapores Grand Prix i forrige uge. Men af uforklarlige årsager udsatte ledelsen alligevel afgørelsen.

Magnussens teamkammerat, Jolyon Palmer, har udtrykt stor forståelse for, at Renault tager sig tid til beslutningen, men adspurgt om han er enig i det synspunkt, er danskeren krystalklar i sin udmelding.

”Nej! Jeg forstår det ikke – jeg synes beslutningen er meget nem at tage,” udtaler Magnussen i dag til Autosport.

Kevin Magnussen.
Copyright Renault Sport


”Det er frustrerende ikke at vide, hvad du skal lave næste år, så jeg ønsker at vide noget så hurtigt som muligt.”

Udmeldingen er meget klar og står i stor kontrast til danskerens mere tilbageholdende attitude, da han stod i samme situation hos McLaren i 2014. Og det har tilsyneladende givet hård hud og erfaring.

”Det er noget, jeg ikke ønsker at gennemleve igen,” indrømmer den 23-årige kører. ”Jeg vil ikke igennem det igen, men jeg tror også at der kommer en beslutning tidligere end senere.”

”Men som jeg har sagt før – jeg går ikke og venter indtil en uge før sidste test. Helt sikkert ikke. Ikke engang tæt på det – men jeg tror som sagt heller ikke, at det bliver nødvendigt.”

Cyril Abiteboul taler med BMF1's Peter Hartig.
Copyright Allan Haslund


Magnussen er fuldt ud bevidst om, at Renault har andre kørere inde i billedet – eksempelvis Carlos Sainz Jr., Toro Rosso, og Mercedes’ testkører og nuværende Manor-kører Esbeban Ocon.

”Jeg føler ikke, at jeg behøver svare på det. Min dialog foregår, når jeg kører. Det er sådan jeg gør. Jeg kører og gør mit bedste i jobbet på banen – og lader det tale for sig selv.”

Ifølge de seneste forlydender skyldes den lange beslutningsproces interne magtkampe og uenighed i Renault Sport F1’s ledelse. Således menes teamchef Frederic Vasseur at være Kevins mand, mens Cyril Abiteboul, Renault Sports CEO, er fortaler for at afvente situationen.

Ifølge forlydender i paddocken udløber Renaults option på Magnussen fredag aften ved midnat.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Løbsarrangør er overrasket Malaysias GP. 1. Frie træning. Magnussens Renault »