Kevin: Jeg så Ricciardo for sent

Kevin Magnussen . Copyright Haas F1

Set fra Haas F1s side er Brasiliens Grand Prix lige til glemmebogen. For begge biler sluttede løbet reelt på første omgang, selv om Romain Grosjean, som den eneste, fuldførte løbet.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/11 klokken 10:11Hvis man er ansat som kører hos Haas F1, udgør Brasiliens Grand Prix på Autódromo José Carlos Pace i Sao Paulo en begivenhed, som hurtigst muligt skal lægges i glemmebogen. Med lås på. Og en stor af slagsen.

Således nåede Kevin Magnussen med en 13. startposition kun ned til Sving 2, hvor han lå tæt imellem Stoffel Vandoornes McLaren på sin venstre side og Daniel Ricciardos Red Bull på sin højre.

Den høje fart ned igennem det ret stejle højresving sendte Magnussen ind i siden på Vandoorne, som på sin side ikke var specielt motiveret til at køre ud i græsset for at give plads til danskeren. Sammenstødet sendte begge biler ud af løbet, hvorimod Ricciardo kunne fortsætte efter en mindre snurretur.

I en pressemeddelelse fra Haas fremgår det, at Kevin Magnussen slet ikke var klar over, at Ricciardo var på hans højre side, før det var for sent.

Kevin Magnussen på vej mod Sving 1 med Ricciardo efter sig. Brasiliens Grand Prix 2017.
Copyright Haas F1


"Jeg har virkelig brug for at studere videogengivelsen. Set fra min side var vi tre biler ved siden af hinanden i svinget. Der var kontakt med Vandoorne, som derefter ramte Ricciardo. Jeg ødelagde mit forhjulsophæng, så det var ikke specielt godt,” udtalte Kevin.

”Hvis jeg blot tidligere havde set, at Ricciardo var på ydersiden af Vandoorne, kunne jeg måske have givet mere plads, men da jeg så Ricciardo, var det for sent. Jeg havde allerede fået høj fart.”

”Det er hårdt og meget frustrerende, når det sker, men sådan er er racing," lød det fra en ærgerlig dansker.

Sammenstødet i Sving 1 gav FIAs stewards anledning til at indkalde Vandoorne og Magnussen til en samtale efter løbet. Kort efter mødet offentliggjorde FIA, at skylden var danskerens men at det skyldtes en såkaldt ”racing incident”. Af samme årsag blev der ikke uddelt straf.

Meget bedre gik det ikke for teamkammeraten Romain Grosjean, som få sekunder efter havde kontakt med Force India-køreren Esteban Ocon i Sving 6, hvor Haas-køreren lå på indersiden i højresvinget, hvorefter begge biler spandt af banen. Resultatet var en dobbelt punktering med ødelagt hjulophæng og exit for Ocon, hvorimod Grosjean kunne fortsætte.

Resten af løbet kæmpede Grosjean nederst i feltet, og da han senere fik en 10--sekunders straf på grund af episoden med Ocon, sluttede schweizeren på sidstepladsen.

Romain Grosjean jagtes af Lance Stroll. Brasiliens Grand Prix 2017.
Copyright Haas F1


Det frustrerende løb ærgrede Grosjean, og straffen var i hans øjne helt uforståelig.

"Det eneste jeg kan sige om åbningsomgangen er, at jeg blev ramt ret kraftigt i Sving 1. Jeg tror, at jeg fik en punktering på venstre baghjul,” udtaler Grosjean.

”Så kom vi til Sving 6, hvor jeg tabte bilen, og jeg tror, at det var på grund af punkteringen. At jeg så, ud over det, skal få en straf - det er jeg ikke super glad for. Men jeg må se billederne fra situationen.”

Men var dog ikke negativt, for trods skaden på gulvet kørte Haas-raceren besynderligt nok upåklageligt.

”Det positive fra løbet er dog, at bilen føltes fantastisk på sidste stint, hvor jeg kørte på supersoft. Selvom vi havde massive skader på gulvet, følte det rigtig godt. Nu skal vi bare forstå, hvorfor den følte sig så god og tage det med til Abu Dhabi," lød det fra Grosjean.

Teamchef Günther Steiner var også ærgerlig over løbsresultatet og i øvrigt direkte uenig i Grosjeans straf.

”Det var et skuffende resultat. I starten var vores biler og kørere betydeligt mere motiveret til at klare sig bedre end dette, men det hele gik sluttede på første omgang,” lød det fra en ærgerlig Steiner.

”Sammenstød i racing sker. I Kevins tilfælde forsøgte han at gøre sit bedste, men det hele skete i Sving 1.”

”Romain kørte også af banen, og i tillæg til det - selv om han allerede var blevet straffet af afkørslen - fik han oven i en tidsstraf. Den er jeg ikke enig i.”

”Hvorom alting er, så havde det ingen indflydelse på resultatet, for vi var alligevel ikke i stand til at få point. Nu ser vi frem mod Abu Dhabi og ser, om vi kan gøre det bedre der,” sluttede Steiner.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Brasiliens GP, løbsresumé: Vettel vinder BOSS forlader verdensmestrene »

TEMA: Kevin Magnussen

Kevin Magnussen Kevin Magnussen har kontrakt med Haas F1 indtil udgangen af 2018. I år handler det primært om at sætte den erfarne Romain Grosjean på plads, men også at score point når raceren er til det.


BMF1 om Magnussen, McLaren, Renault F1 og Haas
Se BMF1s kørerside for Kevin, hér:Kevin Magnussen
Læs alt om Haas F1:Haas F1 Team
Læs også om Renault F1:Renault F1
Eller læs om McLaren F1:McLaren F1


Sidste nyt om Kevin Magnussen

Nedtælling

Næste løb: Australiens Grand Prix
Dato: 25/3 2018 kl 7:00 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Abu Dhabis Grand Prix
Løbsdato:26/11 2017
Bane:Yas Marina Circuit

Australiens Grand Prix
Løbsdato:25/3 2018
Bane:Melbourne

Optakt

  Fredag

  Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

  Lørdag

  Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

  Søndag

  Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

  Seneste løb

  Placering Kører Team
  1. V.Bottas Mercedes AMG
  2. L.Hamilton Mercedes AMG
  3. S.Vettel Ferrari
  4. K.Räikkönen Ferrari
  5. M.Verstappen Red Bull
  6. N.Hülkenberg Renault F1
  7. S.Perez Force India
  8. E.Ocon Force India
  9. F.Alonso McLaren
  10. F.Massa Williams
  Se hele resultatet


  Tidligere F1 verdensmestre

  År Kører
  2017 Lewis Hamilton
  2016 Nico Rosberg
  2015 Lewis Hamilton
  2014 Lewis Hamilton
  2013 Sebastian Vettel
  2012 Sebastian Vettel
  2011 Sebastian Vettel
  2010 Sebastian Vettel
  2009 Jenson Button
  2008 Lewis Hamilton