Brasiliens GP, løbsresumé: Vettel vinder

Sebastian Vettel . Copyright Ferrari

Efter at Hamilton sendte sin racer i væggen under kvalifikationen, hvilket havde tvunget ham til at starte fra pitten, var det i stedet Bottas, der kunne nyde solskinnet fra pole-position.

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 12/11 klokken 18:11

Bottas formåede umiddelbart ikke at holde fast i sin føring, hvor Vettel kørte sig forbi i første sving, mens Ricciardo's løb blev meget, meget kort, da han blev ramt af Vandoorne. Magnussen var katalysator for sammenstødet mellem Ricciardo og Vandoorne, mens Grosjean ramlede sammen med Ocon, hvilket medførte en dobbelt punktering for franskmanden, der sendte ham ud af et løb for første gang i sæsonen. Samtidig blev det bekræftet, at Kevin var udgået af dagens løb. Hele balladen frembragte en safetycar, der skulle få ro på tropperne.
Alonso havde nappet en enkelt position i den kaotiske start efter sin fremragende sjetteplads i kvalifikationen.

Da løbet blev givet frit, var Vettel den bestemmende mand og trak feltet helt sammen og gav gas inden sidste sving. Vettel kom godt afsted, mens Alonso desværre måtte strække våben over for Massa. Hamilton var hurtigt i angreb og kørte sig op som nummer 13. Også Gasley havde fart i bilen og fandt sig selv på en tiendeplads. Det holdt dog kun kort, da Hamilton kom susende forbi et par omgange efter.

Hamilton fortsatte sit togt og havde over få omgange avanceret helt op som nummer otte. Samtidig blev det annonceret, at episoden mellem Magnussen, Vandoorne og Ricciardo ville blive undersøgt efter løbet.

Efter de første 20 omgange var Hamilton igang med at forsøge at køre sig forbi Alonso hvilket lykkedes ved en nedbremsning i første sving. Han satte endnu en overhaling ind, denne gang på Massa, hvilket gav ham femtepladsen. Verstappen kæmpede for at hente Raikkonen på tredjepladsen, samtidig meddelte finnen, at bilen bevægede sig meget - sandsynligvis pga. for høje temperaturer på dækkene.

Løbets stewards meddelte, at de havde besluttet at give Grosjean en straf på 10 sekunder for kollisionen med Oon, der sendte franskmanden ud af løbet.
Hamilton havde nu et godt stykke op til Verstappen, som han stille og roligt spiste mere og mere af, mens Verstappen omvendt gled længere og længere væk fra Raikkonen.

Den første pit-stop runde var lige ved taktisk at sende Bottas foran Vettel, men det blev dog kun lige ved og næsten for Mercedes, mens Ricciardo længere nede i feltet brillerede med den ene spektakulære overhaling efter den anden - denne gang for en femteplads.

Ved midtvejspunktet var de fleste pit-stops foretaget. Den eneste, der ikke havde pittet var Hamilton. Han havde nu kørt 37 omgange på de gule softdæk, og jo længere han kunne køre på dem, jo hårdere kunne han presse de friske supersoft dæk, når den tid kom.

På omgang 42 var det desværre slut for Brendon Hartley. Ærgerligt for den nye Torro Rosso kører og bestemt ikke bedre for Renault, der igen i endnu en weekend måtte se en af deres motorer give op.
Da Hamilton måtte gå i pit, var ordenen som den havde været det meste af løbet. Vettel var i front med omkring 2,5 sekunder ned til Bottas. Hamilton befandt sig på femtepladsen, men havde gode udsigter til podiet.

Med lidt under 20 omgange tilbage var Hamilton efterhånden rigtig tæt på Verstappen, mens Vettel satte tempoet op, som Bottas havde svært ved at matche.
På starten af omgang 59 lykkedes det for Hamilton at sætte overhalingen op og køre sig forbi Verstappen og op som nummer fire.
På omgang 64 havde Hamilton nu kørt sig tættere på Raikkonen og havde nu kun 1,8 sekund op til finnen. Det tegnede til et opgør, hvor to kører med tilsammen fem verdensmestertitler skulle slås om sidste plads på podiet.
Hamilton kom helt tæt på op mod første sving, men satsede en lille smule for meget og forbremsede sig, hvilket holdt ham ude af den efterfølgende DRS-zone.
Det lykkedes ikke for Hamilton at få sat overhalingen ind, og dermed blev Kimi Raikkonen med sin 91. podieplads den finne, der har været flest gange på podiet i Formel 1. Den plads sad Mika Hakkinen på indtil da.

Vettel kontrollerede løbet fra start til slut på denne flotte solbeskinnede forårsdag i Brasilien. Kevin Magnussen blev undervejs i løbet indkaldt af løbets stewards til en samtale om episoden i starten. Hvorom alting er må man tage hatten af for Hamilton, der demonstrerede sine egenskaber i sublim stil, men lørdag understregede, at det er menneskeligt at fejle - selv for en firdobbelt verdensmester. Også Massa takkede flot af for anden gang i sin karriere med en helt godkendt syvendeplads på hjemmebanen.

Det store spørgsmål, der står tilbage er, hvorvidt om Massa også kører sidste løb, eller om polske Robert Kubica står klar i kulissen for Williams. Det får vi svar på inden længe.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Brasiliens GP: Løbet LIVE. Sejr til Vettel. Kevin: Jeg så Ricciardo for sent »

Nedtælling

Næste løb: Frankrigs Grand Prix
Dato: 24/6 2018 kl 16:10 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Frankrigs Grand Prix
Løbsdato:24/6 2018
Bane:Paul Ricard

Canadas Grand Prix
Løbsdato:10/6 2018
Bane:Gilles Villeneuve

Optakt

Optakt

Fredag

Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

Lørdag

Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

Søndag

Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

Seneste løb

Placering Kører Team
1. S.Vettel Ferrari
2. V.Bottas Mercedes AMG
3. M.Verstappen Red Bull
4. D.Ricciardo Red Bull
5. L.Hamilton Mercedes AMG
6. K.Räikkönen Ferrari
7. N.Hülkenberg Renault F1
8. C.Sainz Jr. Renault F1
9. E.Ocon Force India
10. C.Leclerc Sauber
Se hele resultatet


Tidligere F1 verdensmestre

År Kører
2017 Lewis Hamilton
2016 Nico Rosberg
2015 Lewis Hamilton
2014 Lewis Hamilton
2013 Sebastian Vettel
2012 Sebastian Vettel
2011 Sebastian Vettel
2010 Sebastian Vettel
2009 Jenson Button
2008 Lewis Hamilton