Hvornår bliver Leclerc træt af Ferrari?

Hvedebrødsdagene hos Ferrari er ved at være ovre, og man skal derfor nok holde et skarpt øje med Charles Leclerc, som trods alt har en begrænset tålmodighed med den nuværende situation.

Leclerc med mundbid . Copyright Ferrari

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 17/9 2020 klokken 10:09

Det er nu Charles Leclercs anden sæson hos Ferrari, og monegaskeren må siges at have fået det optimale ud af den totalt ukonkurrencedygtige SF1000.

Selv om monegaskeren næsten har formået at reducere den firedobbelte verdensmester Sebastian Vettel til andenkører, er situationen langt fra, hvad Maranello stillede i udsigt, da kontrakten blev indgået.

For Vettels vedkommende har situationen udviklet sig til den helt store deroute, teknisk såvel som køremæssigt, hvilket til sidst betød, at parterne ikke kunne blive enige om en kontraktforlængelse.

Hvis ikke det snart lykkes for Ferrari at vende tilbage til fordums styrke, er det store spørgsmål derfor, om ikke Leclerc ender i nøjagtig samme situation, som Vettel. Det mener den tidligere F1-kører Mark Webber.

“Hold et vågent øje med Charles Leclerc,” sagde Webber i et interview med
britiske Channel 4
.

Toscanas Grand Prix 2020. Ferrari fejrer 1000 F1-løb med ny bemalingToscanas Grand Prix 2020. Trods at der p.t. ikke er meget at fejre for det italienske team, kan man trods alt fejre 1000 F1-løb - her i ny bemaling
Copyright Ferrari


“Jeg er ret interesseret i at se, hvad der sker med ham (hos Ferrari, red.) de næste få år.”

“Lige nu er det hvedebrødsdagene, men vi kan måske sidde her inden for de næste 24 måneder, måske 3 år, og konstatere, at Charles Leclerc også er blevet temmelig træt (af Ferrari, red.).”

“Det er en meget stor ting at køre for Ferrari, og han kunne være den næste i sigtekornet,” lød det fra Webber.

Og ser man på de seneste løb, har den tidligere Red Bull-kører noget at have sine anelser i. Bare i Toscanas Grand Prix, hvor Leclerc startede på P5 men måtte se sig selv banket tilbage og slutte på en uvant P8 - vel at mærke i et felt, der var blevet reduceret til kun 12 biler - så reelt sluttede hans mørkerøde Ferrari fjerdesidst.

Det var da også en ærlig Leclerc, der mødte medierne efter løbet.

“Vi var bare langsomme. Der er ikke så meget mere at sige til det. Vi kæmpede massivt med bilen i løbet… det er en meget vanskelig tid,” indrømmede den 22-årige kører.

Spørgsmålet er med andre ord: hvornår slutter hvedebrødsdagene?

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Er en ny Kimi på vej? Vettel imod ‘reverse grid’ »