Er en ny Kimi på vej?

Kimi Räikkönen har ikke mange sæsoner tilbage Formel 1, men bare rolig. Noget tyder på, at en ny Kimi er på vej.

Andrea Kimi Antonelli. . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 16/9 2020 klokken 20:09

"Leave me alone, I know what I'm doing."

Kimi Räikkönen har utallige fans verden over, og ovenstående citat af køreren er både blevet en 'cliff hanger' blandt hans hard core fans såvel som blandt alle andre fans af sporten.

Men alting har en ende, og det gælder også for den populære finne, som ikke kan forventes at fortsætte i mere end én eller, optimistisk set, to sæsoner mere. Men hvad er Formel 1 uden en Kimi?

Vi kan berolige med, at en ny Kimi er på vej, om end at han ikke kommer fra Finland men derimod fra den modsatte ende af Europa, nemlig Italien.

Det drejer sig om det 14-årige kartingtalent, Andrea Kimi Antonelli, som vandt FIA European Karting-mesterskabet i Wackersdorf, Tyskland, i weekenden og som dermed vandt titlen i OK-klassen med to point.Andrea Kimi Antonelli blev sluttet til Mercedes’ juniorprogram i april 2019, og allerede da udtalte F1-teamets chef, Toto Wolff, at han “havde holdt øje med Antonellis fremskridt i nogen tid”.

Gwen Lagrue, chef for Mercedes' udviklingsprogram og rådgiver for Mercedes AMG F1 har også udtalt sig meget rosende om italieneren.

”Kimi er et fænomen. Han kører for Kart Republic, Dino Chiesas team, der tidligere tog sig af Lewis Hamilton og Nico Rosberg," lød det fra Lagrue, som derefter pegede på flere af Kimi Antonellis styrker.

”Vi var virkelig imponeret over ham - han er meget moden af sin unge alder, meget tålmodig og yderst klog. Han er hurtig, uanset forholdene, og jeg har aldrig set ham lave en fjollet fejl."

"Den måde han kører på, overhaler og bygger sin race-weekend op på, er meget speciel, og vi ser virkelig frem til at se ham rykke til en én-sæders.”

Det forlyder ikke, om ynglingen er leveringsdygtig i 'cliff hangers' eller om han er ligeså fåmælt under interviews som sit finske forbillede. Men en ny Kimi er ikke desto mindre på vej til Formel-klasserne, så man bør nok holde et vågent øje med ham.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Redningskrans til Kevin Hvornår bliver Leclerc træt af Ferrari? »