Hamilton frikendt

Hamilton blev straffet med 2x 5 sekunders straf for at øve sin start det forkerte sted på banen i Sochi. Men nu frikender FIA Hamilton. Imens er en anden skandale under opsejling.

Ruslands Grand Prix 2020 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 27/9 2020 klokken 22:09

Det blev en dyr parkeringsbøde for Lewis Hamilton at stoppe det forkerte sted på banen i Sochi for at øve starten.

Ikke nok med at han fik 2x 5 sekunders straf, der kostede ham chancen for at vinde løbet, fik han også 2 klip – eller strafpoint - i F1-kørekortet, så han nu i alt ville have haft 10. Man bliver udelukket for ét løb, hvis man har 12 strafpoint.

Men nu har FIA i henhold til flere medier, bl.a. racer.com og BBC, valgt at annullere Hamiltons strafpoint. Dermed har han fortsat 8 strafpoint på sin konto.

Årsagen til FIA’s kovending er, at Lewis Hamilton blev instrueret af Mercedes-teamet i at øve sine starter på uden for det område, der egentlig er beregnet til det.

Derfor straffes Mercedes med en bøde på 25.000 euro, ca. 190.000 danske kroner, mens Hamilton går fri. De 2x 5 sekunders straf står dog stadig ved magt.

Flere kørere, bl.a. Verstappen og Vettel, udtalte efter løbet, at det måske var lige hårdt nok at give strafpoint for Hamiltons forkerte parkeringer, da han ikke udgjorde nogen fare for andre.

Til gengæld kan der være en anden skandale under opsejling: I henhold til tyske motorsport-total.com kunne den finske tv-kanal C More allerede 10 minutter før den officielle udmelding berette, at Hamilton ville blive straffet med 10 sekunder og 4 strafpoint.

Spørgsmålet er, hvor den finske tv-kanal fik de informationer fra, for udmeldingen var endnu ikke officiel, og i den første melding fra FIA blev der ikke meldt noget ud om strafpoint til Hamilton. Det blev i første omgang kun til 2 strafpoint, som nu er blevet annulleret igen.

Da Mika Salo var løbssteward under det russiske grandprix er det nærliggende at tro, at den tidligere finske Formel 1-kører har været hurtig på tasterne. Måske lidt hurtigere, end FIA tillader.

FIA har endnu ikke meldt noget officielt ud om den sag endnu.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ruslands GP; løbsresumé: Bottas vinder, Hamilton s God nyhed til Kevin »