Ruslands GP; løbsresumé: Bottas vinder, Hamilton straffet

Valterri Bottas tog sejren i Rusland, efter at en straf for en forseelse før løbet sendte Hamilton ud af kampen om sejren.

Ruslands Grand Prix 2020 . Copyright Mercedes AMG

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 27/9 2020 klokken 16:09

Hamilton fik en god start, men kom med det samme under pres fra Bottas på det lange stræk ned til første sving. Bottas lagde an til overhaling, men Hamilton forsvarede sig. Alt dette mens Hamilton samtidig var ved at blive undersøgt for at have udført prøvestarter uden for det dertil anviste område. Løbets stewards kvitterede med to gange fem sekunders straf til briten, som han tog ved sit første og eneste pit-stop.

Verstappen kørte lige til grænsen og lidt over, og måtte en tur uden for banen, men formåede at holde fast i tredjepladsen foran Esteban Ocon, Daniel Ricciardo og Sergio Perez. Pierre Gasly, Charles Leclerc, Kevin Magnussen og Romain Grosjean udgjorde top ti på dette tidspunkt.

Carlos Sainz og Lance Stroll var begge ude på første omgang, Sainz ved sving to og Stroll ved sving fire. Bedre gik det ikke for den anden McLaren, da Lando Norris også blev fanget i kaosset ved første sving og måtte se sig henvist til en plads som nummer 18. Safetycaren kom på banen, og Norris, Albon og Russell benyttede lejligheden til at gå i pit.

Efter safetycaren kørte Hamilton uden kamp fra Bottas og Verstappen, og blev på omgang syv tildelt den omtalte straf, der blev modtaget med ikke særligt pæne gloser fra Mercedes køreren.

Hamilton kørte i pit på omgang 16 og kom tilbage på banen som nummer 11, men var hurtigt tilbage i pointene og endte løbet på en tredjeplads, hvilket må siges at at være det maksimale, der kunne opnås i situationen.

Cirka halvvejs i løbet havde Bottas opbygget en 10 sekunders føring over Verstappen, begge stadig på deres første sæt dæk. Leclerc og Kvyat, der endnu ikke havde pittet, var foran Hamilton efterfulgt af Perez, Vettel, der heller ikke havde stoppet, derefter Ricciardo, Ocon og Raikkonen.

Ricciardo fik lov fra pitvæggen til at køre sig forbi sin holdkammerat, men fejlede i forsøget og formåede samtidig heller ikke at køre tilbage på banen som foreskrevet af løbs stewards, hvorfor de tildelte ham en fem sekunder straf for forseelsen.

Det var ingen overraskelse, at Bottas kørte sig til sejren med otte sekunder ned til Verstappen foran Hamilton, der var yderligere 15 sekunder efter. Det var kun tredje gang denne sæson, at finnen slog sin holdkammerat og bragte Hamilton's føring ned til 44 point.

Perez kørte sig hjem på fjerdepladsen foran Ricciardo, der trods sin straf holdt fast i femtepladsen foran Leclerc, Ocon og Kvyat. Gasly og Albon tog de sidste point i top 10. Albon modtog efterfølgende fem sekunders straf, men det påvirkede ikke resultatet.


Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ruslands GP: Startopstillingen Hamilton frikendt »