Haas sagsøger Steiner

Günther Steiner og Haas fortsætter deres kamp mod hinanden uden for Formel 1-banen efter skilsmissen i januar: Efter Steiner sagsøgte Haas for udeblevne betalinger sidste måned, kommer den amerikanske industrigigant med et modsøgsmål.

Günther Steiner . Copyright BMF1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 13/5 2024 klokken 14:05

Günther Steiner og Haas er røget ud i en potentielt langvarig og beskidt skilsmissesag:

I første omgang sagsøgte Steiner Haas for udeblevne betalinger, men nu slå Haas så igen og sagsøger i Steiner.

Ud fra retsdokumenter i Central District of California, Western Division, fremgår det, at Haas mener, at Steiner og dennes forlag Ten Speed Press har overskredet varemærkerettigheder i de billeder, som blev offentliggjort i bogen Surviving To Drive. Det skriver Autosport.

Englands Grand Prix 2023. Kevin Magnussen med Günther SteinerEnglands Grand Prix 2023. Kevin Magnussen med Günther Steiner
Copyright Haas F1


Det er vigtigt at pointere, at klageren i dette tilfælde ikke er Haas F1-teamet men Haas Automation, som er det firma, der ejes af Gene Haas, og som finansierer Formel-1-teamet.

I anklageskriftet lyder det blandt andet:

"Haas Automation har aldrig godkendt anvendelsen af Haas-Automation-mærker eller Haas-Automation-tøj i det anklagede produkt [Steiners bog Surviving To Drive, red.], som bliver anvendt af Steiner."

Brasiliens Grand Prix 2022. Günther Steiner står klar på griddenBrasiliens Grand Prix 2022. Günther Steiner står klar på gridden
Copyright Haas F1


Haas Automation mener, at man før udgivelsen af bogen havde gjort Steiner opmærksom på problematikken, men at man ikke havde modtaget et tilfredsstillende svar.

Anklageren, altså Haas, går ud fra, at Steiners bog indtil 2024 har solgt i mindst 150.000 eksemplarer, og dermed har den genereret indtægter på over 4,5 millioner US-dollars.

Haas opfordrer derfor Steiner til at betale skadeserstatning og har bedt retten i Californien om at forhandle sagen.

Historien melder intet om, hvorvidt Steiner eventuelt har argumenter for, at Haas Automation har fået gratis reklame takket være hans bog Surviving To Drive.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hvad skal der ske med Magnussen og Haas? Optakt til Emilia-Romagnas Grand Prix »