Haas kan bygge deres egen racer

Lige pt. får Haas en masse dele udefra, men i fremtiden tror Romain Grosjean på, at amerikanerne kan bygge deres egen bil.

Romain Grosjean . Copyright Haas F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 4/1 2017 klokken 11:01

Formel 1-feltet er en god blanding af teams som bygger det hele selv og teams som får en eller flere dele leveret udefra. Den første del er fabriksteams som Mercedes, Ferrari og Renault, mens stort set alle andre hold ryger i den anden kategori. Det skyldes dog kun den grund, at flere teams får motorer fra andre steder end dem selv. Der er dog hold som får en masse ting udefra, hvilket blandt andet gælder Haas F1 Team, som kun bygger de dele som de skal og resten af tingene får de så fra andre leverandører, hvilket primært er Ferrari og Dallara.

Romain Grosjean og Esteban Gutierrez.
Copyright Haas F1


Sådan behøver det dog ikke at blive ved med at være, fordi teamets franske kører, Romain Grosjean, tror at det amerikanske team i fremtiden vil kunne bygge deres egen 100% amerikanske racer.

"Lige nu gør vi som vi gør, men jeg ved ikke hvordan fremtiden ser ud for dem. Teamet har en hel fabrik klar i Kannapolis, en fabrik som er helt klar til at have et Formel 1-team boende og bygge en F1-bil. Bilerne er så vanskelige at udvikle, så det er ikke noget du gør de første par år, men måske i fremtiden," lyder det fra den franske Haas-kører.

Haas holdfoto
Copyright Haas F1


Stort set alle de motorsports aktiviteter som Gene Haas og kompagni har, udspringer fra byen Kannapolis, som ligger i North Carolina. Det er her ledelses kontoret er, men det er også her at teamets NASCAR-team holder til. Formel 1-holdet holder dog til i den engelske by Banbury, men skal man tro Romain Grosjean bliver det hele med tiden rykket til Kannapolis, hvor man vil bygge bilerne helt selv.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« FIA forbyder Mercedes affjedring Mercedes melder dato ud »