Gasly sendes til Japan

Der blev ikke plads til Pierre Gasly hos nogle af de to Red Bull-teams, så nu sender teamet ham et smut til Japan.

F1 test Østrig den 23. juni 2015 . Copyright Red Bull Photofiles

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 13/12 2016 klokken 18:12

Kigger man overordnet på sæsonen, så har de to Red Bull-teams haft en ganske udmærket sæson, med en del flotte resultater. Man skal dog ikke grave lang tid før man finder noget ballade, som holdene og koncernen muligvis godt kunne have undværet. Sæsonen bød som bekendt på et kørerskifte midt i det hele, hvor Max Verstappen og Daniil Kyvat byttede plads, blandt andet fordi russeren havde lavet nogle mindre heldige ting. Derfor var der rygter om at russeren var færdig i Formel 1, hvilket kunne have givet chancen til franske Pierre Gasly, men sådan gik det ikke.

Pierre Gasly
Copyright Red Bull Photofiles


Red Bull valgte nemlig at forlænge kontrakten med Daniil Kvyat, så han også skal tørne ud for Toro Rosso i den kommende sæson. Det betyder så, at der ikke er blevet plads til den ny-kronede GP2-mester Pierre Gasly, så derfor har Red Bull været ude at finde noget andet, den 20-årige franskmand kan give sig til i den kommende sæson. Red Bull har nemlig besluttet sig for at sende Gasly et smut til Japan, hvor han skal køre Super Formula for Honda.

Pierre Gasly
Copyright Getty Images/Scuderia Toro Rosso


Her skal Gasly tørne ud for Nakajima Racing, som har den tidligere Formel 1-kører Satoru Nakajima som chef. Nakajima kørte Formel 1 tilbage i 80erne og 90erne, hvor han kørte for Lotus og Tyrell. Det faktum at Red Bull har valgt at sende franskmanden til Japan betyder også, at de sender ham i Stoffel Vandoornes fodspor. Vandoorne kørte Super Formula i denne sæson, hvor det blev til to sejre og en enkelt pole position i løbet af sæsonen.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kevin skal tage på Alonso: Jeg vil vinde med McLaren »