FIA lancerer alternativt F1-mesterskab

FIA har taget truslerne alvorligt. De mindre hold har ikke råd til at konkurrere med de store hold i Formel 1, og derfor indfører FIA et alternativt mesterskab i mesterskabet. Ligesom man kendte fra Jim Clark og Colin Chapman Trophy i 1987.

FIA Formel 1-flag . Copyright Ewert Foto

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 1/4 2015 klokken 04:04

Imodsætning til 1987, hvor det handlede om almindelige sugemotorer i et mesterskab domineret af turbomotorer, så handler det nye mesterskab, Michael Schumacher Trophy and Frank Williams Trophy, om placeringerne efter de fire tophold.

Sauber er et af de hold, der vil deltage i det nye mesterskab.
Copyright Sauber Motorsport


De nye ’trofæer’ indføres i 2016 og gælder for de hold, der slutter udenfor Top 4 i Konstruktørernes mesterskab. De to navne på trofæerne er valgt som hyldest til to personer, der har præget Formel 1 i mange år.

Det alternative mesterskab skal ses som en mulighed for, at de mindre hold kan få lidt succes i kampen mod de fire store. Der vil være en præmiepulje, som naturligvis ikke vil have samme størrelse som den, der uddeles i det officielle mesterskab.

Forudsætningen for det nye mesterskab er at sikre lidt flere penge til de mindre hold. Flere hold har allerede fået forskud på deres præmiepenge af Bernie Ecclestone for at kunne deltage i de første løb i dette års mesterskab.

Mercedes derimod er for stærke til det nye mesterskab
Copyright Pirelli


Lotus og Force India var to hold, som ikke kunne love, at de ville stille til start i Australien, hvis de ikke havde fået forskud på deres præmiepenge. Det nye tiltag skulle være med til at sikre de mindre hold i Formel 1, så vi ikke mister flere hold.

Bil Magasinet Formel 1 hilser det nye initiativ velkomment. Vi vil helst se så mange biler som muligt på gridden, når vi er ude til Formel 1. Husk du får 500 kr i rabat, hvis du skriver BMF1 hos vores samarbejdspartner og venner fra Rapido Travel.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bernie ønsker F1-mesterskab for kvinder Bottas: Vi behøver ingen teamordrer »