Bernie ønsker F1-mesterskab for kvinder

Det er velkendt, at Formel 1 lider under faldende tilskuerinteresse, og nu mener F1-bossen Bernie Ecclestone, at et mesterskab for kvindelige kørere med fordel kan stables på benene sideløbende med den nuværende serie.

Carmen Jorda . Copyright Lotus F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 31/3 2015 klokken 18:03

Hvordan øger man interessen for Formel 1 i en tid, hvor tilskuerinteressen er faldende? F1-bossen Bernie Ecclestone mener at have fundet de vises sten: man opretter blot en Formel 1-løbsserie for kvinder, som skal køre sideløbende med den nuværende.

Indtil videre er kun Susie Wolf officielt bekræftet klar som testkører ved foreløbig to fredagstræninger for Williams F1, og leder man i historiebøgerne, finder man kun to kvinder, som har sat sig i et F1-sæde under et Grand Prix. Det er de to italienere, Lella Lombardi, som fik tolv løb i 1976, samt Maria Teresa de Filippis med en enkelt start i 1975.

Susie Wolf.
Copyright Williams F1


”Jeg tror, at det vil være en god ide at give dem (kvinderne, red.) en chance for at vise, hvad de kan. Men af en eller anden årsag slår kvinder ikke igennem – og det er ikke, fordi vi ikke ønsker at se dem her,” udtalte Ecclestone til britiske medier under weekendens Grand Prix i Malaysia.

”Selvfølgelig vil vi gerne se dem, fordi de helt klart vil tiltrække en masse opmærksomhed og sandsynligvis også en masse sponsorer.”

Carmen Jorda, udviklingskører hos Lotus.
Copyright Lotus F1


”Vi skal jo starte et sted, så jeg har foreslået teamene, at vi kører et separat mesterskab, og måske kan man ad den vej få nogen af dem ind i F1. De kunne køre inden det egentlige løb om søndagen eller måske før kvalifikationen om lørdagen.”

”I øjeblikket er det kun en tanke, men jeg tror, at det vil være super godt for F1 og hele Grand Prix-weekenden,” udtalte F1-bossen.

Interessant nok mener en af de eventuelt kommende deltagere, Susie Wolf, testkører for Williams F1, at det ikke er verdens bedste idé, som Bernie kommer op med.

Christina Nielsen blev nummer 2 i sin klasse på Sebring i 2015.
Copyright Jan Kaiser


Til avisen The Times er Susie Wolf citeret for at sige, at ”det ikke er den bedste vej frem.”

Foruden Susie Wolf hos Williams har Lotus ligeledes meldt en kvindelig kører klar, nemlig Carmen Jorda, som skal være udviklingskører i 2015.

Set med danske briller vil forslaget åbne mulighed for talentfulde Christina Nielsen, som netop har haft succes med en andenplads på Sebring i USA, om end der her var tale om sportsvognsklassen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ferrari: Vi kunne ikke overhale Mercedes FIA lancerer alternativt F1-mesterskab »