Malaysias GP: 3. frie træning. Rosberg hurtigst

Sidste chance for at få sat bilen rigtigt op, forud for kvalifikationen. Det er nu vi vil se mere til det rigtige styrkeforhold og om Ferrari kan udfordre Mercedes.

Nico Rosberg . Copyright Pirelli

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 28/3 2015 klokken 08:03

Den tredje træning startede meget roligt, til trods for at den er en halv time kortere end de øvrige træninger.

En stor del af forklaringen på det er, at de fleste hold er så meget på plads med deres set-up, at de simpelthen vælger at spare på materiellet.

Op til denne træning, har Jenson Button fået skiftet en del af motoren, dog ikke selve motoren. Han melder i øvrigt ud, at motoren er markant bedre end i Australien.

Halvvejs inde i træningen, så vi for første gang Mercedes sætte en tid, hvilket sendte dem i front med det samme, med Rosberg bag rattet.

Vettel ventede også en halv time med at tage asfalten under besigtigelse, men som med Rosberg, var Vettel straks med helt fremme og satte næst hurtigste tid i første forsøg.

Med 24 minutter igen, har samtlige 20 kørere sat en tid.
Rosberg er hurtigste mand, mens Räikkönen er noteret for den langsomste. Det skal dog lige tilføjes, at Kimi fik konstateret en punktering på den omgang han satte en tid.

Mercedes hjertet er stadig stærkest
Copyright Mercedes AMG


Stevens og Merhi er ikke overraskende de langsomste, når man ser bort fra Räikkönen, men lidt overraskende er Nasr efter Button, på pladserne 17 og 16.

Alonso var på dette tidspunkt noteret for 11 hurtigste tid, hvilket er noget overraskende. Det betyder dog, at det ser ud til at der er en anelse lys for enden af tunnelen for McLaren.

Ricciardo tester løb set-up. Det kan være de lige ligger en anderledes strategi, til fordel for spændingen for løbsresultatet.

I de døende minutter af denne sidste træning, viser Alonso, noget overraskende, at McLaren faktisk ser ud til at fungere, da han sætter en tid der ”kun” er 2,3 sekunder langsommere end Rosbergs tid.
Button ser dog ud til at have det svære, da han er næsten 3 sekunder efter Rosberg, nede som nummer 18, kun med Marussia kørerne efter sig.

Selvom Button forbedrede sin tid, indenfor det sidste minut, løftede det ham ikke væk fra 18 pladsen, dog kom han noget tættere på Alonso.

Opturen for Sauber, ser ud til at være afbrudt, men det kan være at der spares på materiellet.

Der er lagt op til en spændende kvalifikation, i det mindste om placeringerne som nummer 3 og ned.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hold øje med: Vejret Malaysias GP: Kvalifikationen LIVE »