Sauber tabte appellen

Sauber-holdet tabte den appel, de anlagde, da Højesteretten i Victoria, Australien, dømte til fordel for hollænderen Giedo van der Garde. Dermed skal det schweiziske hold give et sæde til den tidligere Caterham-kører.

Giedo van der Garde . Copyright Sauber Motorsport

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 12/3 2015 klokken 12:03

Det haster dog, for hollænderen har lige nu ikke en gyldig superlicens, som er det eneste, der kan afholde ham fra at køre. Skulle Sauber nægte at stille en bil til rådighed for Giedo, så truer Højesteretten med at beslaglægge Sauber-aktiver.

Giedo van der Garde har ikke prøvet Sauber C34, og dermed mener Sauber ikke, at det er forsvarligt at give ham et sæde i Australien.
Copyright Sauber Motorsport


Giedo van der Garde udtalte efter afvisningen af appellen:

”Sauber er nødt til at arbejde med os nu. Der er ikke andre omstændigheder. Jeg har også tiltro til, at superlicensen kan blive hastet igennem.”

Det er FIA’s sikkerhedsafdeling i Geneve, der står for uddelingen af superlicenser, fortalte FIA’s løbschef Charlie Whiting.

Sauber havde appelleret afgørelsen af sikkerhedsmæssige hensyn. Giedo har aldrig prøvet C34, og den er bygget til Marcus og Felipe. Domstoen afviste dog, at det skulle være et problem, da sikkerheden i Formel 1 er så høj, at de ikke kunne se det store sikkerhedsbrud ved at lade en erfaren racerkører deltage.

Jenson Buton føler med hollænderen
Copyright Allan Haslund


Giedo van der Garde bakkes op af Jenson Button:

”Sikkerhed er altid en bekymring i motorsport, og det er ikke noget, man bare skal bruge for sjov.”

”Jeg mener det er unfair at bruge det mod Giedo.”
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Newey spøger stadig Sebastian Vettel og Eva »