Flere hold i krise

To uger inden første Grand Prix er det stadigvæk uvist, hvor mange teams, der kommer til start i Australien.

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 1/3 2015 klokken 15:03

Der er godt og vel to uger til Formel 1 sæsonen 2015 går i gang i Melbourne, men det er stadigvæk uvist, hvor mange teams, der kommer til start i Australien.

Starten på årets sæson. Copyright Daimler Benz

Ud over Manor-Marussia som vi ikke rigtig ved, hvor langt er kommet i processen med at blive klar til det første løb, så er der mulighed for, at Force India, Sauber og Lotus heller ikke stiller til start i det australske Grand Prix, fordi de pågældende teams ikke har råd til at sende deres udstyr til Australien.

Sergio Perez. Copyright Sahara Force India

”November, december og januar er de værste måneder for os, fordi vi bruger 43% af vores budget på at udvikle og designe bilerne til den kommende sæson, men der kommer ikke nogen penge ind i den periode,” udtaler Gerard Lopez, Lotus' teamejer.

Gerard Lopez. Copyright Lotus F1

De pågældende teams har haft et møde med Bernie Eccelstone for at høre, om de ikke kan få lidt økonomisk hjælp, så de kan stille op i Melbourne, men det vides endnu ikke, hvordan det møde er gået.

Bernie Ecclestone

Lad os håbe, problemerne løser sig, og alle teams er til start i det australske Grand Prix. Og for god ordens skyld skal det nævnes, at der ikke er tale om, at de teams, der muligvis ikke kommer til start i Australien ikke kan overleve i Formel 1, der er bare tale om, at der ikke rigtig er noget flow i deres økonomi, hvorfor de har brugt store dele af deres budget i løbet af vinteren og ikke når at få tanket op inden sæsonens første løb. Så hvis de ikke er med i Australien, er det ikke ensbetydende med, at de ikke kommer til at køre i år.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Force India lagde godt fra land Alonsos hilsen til sine fans »