Kubica tæt på comeback?

Den tidligere Renault Formel 1 stjerne, polske Robert Kubica, er måske tæt på et overraskende comeback indenfor de næste par måneder, dog ikke i Formel 1 men indenfor rally, som ellers forsagede de kvæstelser der har holdt ham ude i 18 måneder.

Robert Kubica . Copyright Renault F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 27/8 2012 klokken 14:08


Robert Kubica, der længe har været et varmt navn til at overtage Filepe Massas sæde hos Ferrari, kan være tættere på et comeback end forventet, men ikke i Formel 1.

Under en hemmelig test afholdt af Fords WRC hold, på den lille franske bane Circuit des Ecuyers, skulle Kubica angiveligt have deltaget i testarbejdet, ved siden af holdets to faste kørere, Petter Solberg og Jari-Matti Latvala.

Kubicas navn fremgår dog ikke af nogle af testresultaterne, men det er oplyst, at der var en tredje kører der deltog, men at han ikke ønskede at få sit navn frem.

WRC holdets tekniske direktør, Christian Loriaux, bekræfter dog, at den trediekører der deltog, har stor erfaring fra asfalt og at han selv tilbød at komme til testen, for egen regning.

Loriaux tilføjede, at den mystiske kører selv var i tvivl om at han kunne gennemfører testen, på grund af en tidligere skade, men at det viste sig ikke at være noget problem.

Rally, der på alle måder er en hård fysisk sport, vil trods alt, være et nemmere sted for Kubica at gøre comeback, da der ikke kræves lige så meget af finmotorik, som der gøres i en Formel 1 racer, hvor fingrene bruges rigtigt meget under et løb, hvilket kan være et stort problem for Kubica.

Yderligere går der rygter om, at Jari-Matti Latvala skulle være på vej væk fra Ford, til fordel for det nye VW hold, der kommer til start i 2013, hvilket åbner op for et attraktivt sæde i rallysportens kongeklasse.

Så det kan være, at vi langt om længe, snart vil se den hurtige polak i en racerbil igen.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Grosjean med dobbelt DRS Senna på DR2 i aften »