Silverstone til salg

BRDC har bekræftet, at man overvejer at sælge en del af Silverstone banen, for at få råd til nye tiltag og udbygninger, hvis ikke det lykkes at finde ny kapital på anden måde.

Paul di Resta . Copyright Sahara Force India

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 14/8 2012 klokken 14:08

Inden udgangen af 2012 satser BRDC (British Racing Drivers' Club) på, at have rejst den fornødne kapital, som de skal bruge i forbindelse med deres ambitiøse planer for den aldrende engelske bane.

”Vi vil have det økonomiske grundlag på plads inden udgangen af året,” udtalte en talsmand for banen. ”Vi satser på at opnå den ekstra kapital ved at gennemføre en kapitaludvidelse med vores eksisterende partnere, men som det ser ud nu, kan vi ikke udelukke at vi kan blive nød til at sælge dele af området fra, eller leje det ud.”

Indtil nu, har det kun lykkedes for dem at indgå en aftale med en enkelt ny partner, hvilket langt fra opfylder deres forventninger og selvom der er et par andre potentielle partnere, der har givet udtryk for at de vil være med, er der stadig meget lang vej igen for den engelske bane.

Det betyder at et delvist salg af banen, ikke er så langt ude som det først kunne lyde.

”Det kommercielle potentiale der er i forbindelse med Silverstone, er af stor betydning, hvilket er grunden til at vi fortsat tror på at vi kan få lavet aftaler med eksterne 3. parts interessenter, der deler vores vision for banen og de omkringliggende områder,” kom det fra BRDC formand, Stuart Rolt.

”Vores plan er at bygge videre på den platform vi startede med det nye enestående Silverstone Wing kompleks, så vi ender op med en multi-purpose superarena for motorsport, højteknologisk forretning, træningsfaciliteter og uddannelse.”

Med en langtidsaftale med den lokale kommune, der løber i 20 år, vil de nye investorer have en rimelig form for sikkerhed i forbindelse med en eventuel satsning, sammen med at Bernie Ecclestone også har skrevet under på en kontrakt omkring Formel 1 med dem, i endnu 10 år.

Spørgsmålet er blot, hvad vil de investorer der kommer med pengene, have for dem lige nu?

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Schumacher tager det roligt Hamilton forventes at blive »