Formel 1 til Grækenland?

Det er en kendt sag, at pengene ikke lige frem vokser på oliventræerne i Grækenland for tiden, men ikke desto mindre vil grækerne mere end gerne have Formel 1 til landet.

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 11/8 2012 klokken 09:08

Der er pt. 8 europæiske Grand Prix’er på Formel 1 kalenderen, og Grækenland vil eftersigende meget gerne føjes til den liste. Forslaget om Grækenlands mulige indtog på Formel 1 kalenderen kom allerede på tegnebrættet sidste år.

En lokalbaseret arkitekt fra Athen har lavet et udkast til banen, som eftersigende skal ligge i Athen-forstaden Drapetsona. Med hensyn til layoutet vil banen ifølge planen blive ca. 5,2 km. lang med 25 sving og én rigtig langside.

Den græske minister Costas Tzavaras ser gerne, at verdens mest præstigefulde motorsportsklasse kommer til landet og håber, at et græsk Grand Prix vil kunne hjælpe med at skabe flere jobs og forbedre det kriseramte lands økonomiske situation.

Til AutoWeek har han blandt andet udtalt at: ”Førsteprioriteten for denne regering er at skabe instrumenter for udvikling. I denne kritiske tid for vores land, hilser vi alle initiativer, der promoverer Grækenland og tiltrækker internationale interesser velkommen og de fortjener vores støtte.”

Det er dog stadig ikke afgjort, hvorvidt Formel 1 kommer til Grækenland eller ej.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kan du bygge en F1-racer? Massas sidste år? »