• Forside

Hamilton i infight med Schumacher

At køre hjul mod hjul ned af langsiden, i kamp med en syvdobbelt tysk F1-verdensmester, må vel være enhver racingfans ultimative drøm. Det prøvede Lewis Hamilton, McLaren, forleden dag under sidste del af testkørslerne i Barcelona.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 5/3 2010 klokken 10:03

Lewis Hamilton er nu sikker på, at konkurrencekørsel mod Michael Schumacher vil være fuldstændig anderledes, end mod enhver anden kører på gridden.

Den tidligere verdensmester prøvede en hjul-til-hjul kamp med Michael Schumacher, Mercedes GP, i løbet af sidste uges Barcelona-test, da parret kørte tæt på hinanden under den sidste dags simuleringer og test.

Med den erfaring i bagagen udtaler Hamilton, at det helt usammenligneligt føles som noget særligt, at køre tæt på Schumacher.

Lewis Hamilton i MP 4-25. Copyright Bridgestone Motorsport.

"Jeg var virkelig sjovt," fortalte Hamilton til Autosport bagefter. "Jeg var på mit lange og sidste stint, da jeg fangede Michael.”

"I stedet for at trække mig ned af langsiden, tænkte jeg, ’lad os få noget sjov og se, om vi kan komme tæt på ham!’”

”Det var virkelig, virkelig hårdt arbejde og godt at opleve, hvad den nye bil (McLaren MP4-25) yder, når man ligger bag en anden kører. Så jeg udfordrede ham, jeg lærte nye ting og tænkte, at jeg var nødt til at komme forbi meget hurtigt.”

"Det lykkedes mig at komme op på indersiden af ham i et af svingene, og jeg tror, at han også havde det sjovt – men der var helt klart sekunder imellem os, fartmæssigt, fordi han var tungere lastet med brændstof, og jeg var lettere.”

”Men det var virkelig cool."

Hamilton tilføjede: "Det var en unik og speciel fornemmelse at se Michael Schumacher foran mig - og vide, at det var ham! Det føles anderledes i forhold til at komme op mod enhver anden kører, fordi han er en syvdobbelt verdensmester. Han er en legende.”

"Du er en legende, hvis du har fået syv verdensmesterskaber! En eller to titler? Respekt for det. Men syv? Det er legendarisk! Du betragter det, og tænker, ’Wow, det er cool,‘" slutter Hamilton.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER