• Forside

Karthekeyan som løbsvinder

Tro det eller ej, men den tidligere Williams testkører Narain Karthekeyan har vundet et racerløb. Det skete i søndags, hvor inderen vandt featureløbet i A1 GP serien på Zhuhai banen i Kina.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 20/12 2007 klokken 13:12

Når man har set Narain Karthekeyan i Formel 1, så vil de fleste tro, at overskriften er ren fup. Men Narain Karthekeyan kørte et flot løb i søndagens featureløb i A1 GP serien i Kina.

Problemer for Team England og Team Schweiz gav Team India føringen efter de to obligatoriske pit stops.

Begge teams havde problemer med dækskift under pitstoppene i Zhuhai. Neel Jani, der tidligere var testkører for Scuderia Toro Rosso kørte ellers flot, men det nyttede ikke noget, da det højre baghjul ikke ville skiftes. Narain Karthekeyan blev i den sidste halvdel af løbet presset hårdt af Team New Zealand med Johnny Reid bag rattet.

Narain Karthekeyan på podiet med Johnny Reid og Adrian Zaugg

For dem der ikke kender så meget til A1 Grand Prix serien, så kører Johnny Reid som holdkammerat til Michael Ammermueller fra Team Tyskland. Det er Super Nova, der står bag de to landes bud. Johnny Reid var sidste år holdkammerat til Nico Hulkenberg, som for et par dage siden blev bekræftet som Williams teamets nye testkører.

Man kan læse mere om A1 Grand Prix serien på www.a1gp.com.

Normalt bærer serien et prædikat som kedelige løb med dårlige kørere, men mængden af kørere som deltager i større serier i Europa eller USA er ikke helt lille. De to løb, der blev kørt i sidste weekend, bød på mere spænding end mange Formel 1 løb, så hvis man får muligheden for at se A1 Grand Prix serien, evt. via youtube.com, bør man give sig selv chancen.