Binotto, Briatore og Newey

Den italienske avis, Corriere della Serra har opsnuset nogle interessante bevægelser fra nogle af ledelsesgangene, og det indeholder nogle af de helt store navne.

Flavio Briatore . Copyright Renault Motorsport

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 30/5 2024 klokken 10:05

Når Renault som ejer Alpine ikke er tilfredse med resultaterne, skifter de gerne ud I toppen. Dette ved Renault chefen, Luca de Meo, og er derfor gået på jagt efter et kendt navn til at virke som chefkonsulent. Navnet er Flavio Briatore.

Briatore har en fortid som restaurantchef før han kom til Benneton og arbejdede sig op til at blive F1 holdchef hvor han fortsatte efter holdet blev til Renault. Her sikrede han sammen med Fernando Alonso verdensmesterskaberne I 2005-2006, og sad på holdchef stolen indtil han blev tvunget ud efter hans virke I Crashgate skandalen I Singapore I 2008. Herefter blev han bortdømt fra F1 på livstid, men en succesfuld appel til et fransk tribunal fik ændret denne dom.

Flavio Briatore, RenaultF1, Fernando Alonso, Renault R26 and the Renault Team celebrate their World ChampionshipsFlavio Briatore, RenaultF1, Fernando Alonso, Renault R26 and the Renault Team celebrate their World Championships
Copyright Getty Images


Flavio Briatore er I forberedelse på denne rolle allerede gået på jagt efter Adrian Newey som jo har sagt op fra Red Bull. Det lå eller I kortene at Newey var I kontakt med Ferrari, men disse forhandlinger har det været lidt stille om på det sidste, og man har egentligt hørt mere om at han er I tale med Williams. Men nu lader det til at Alpine også lægger billet ind på den erfarne designer.

Mattia BinottoMattia Binotto
Copyright BMF1


Den sidste som nævnes er den tidligere holdkaptajn hos Ferrari, Mattia Binotto, som meldes I tale med Aston Martin om en rolle som Chief Technical Officer, altså teknisk chef, en rolle som har været ledig siden Andrew Green forlod holdet I starten af sidste år.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« FIA råder Andretti til at købe et team McLaren ved ikke hvorfor »