Ballade om Ocon

Den franske Formel 1-kører, Esteban Ocon, er ikke en populær mand i øjeblikket, Og det kan godt have fået nogle konsekvenser for ham nu, både på kort og på længere sigt.

Esteban Ocon . Copyright Alpine F1

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 28/5 2024 klokken 10:05

Efter en lille flyvetur efter et sammenstød med holdkammeraten, Pierre Gasly, blev Esteban Ocons Alpine skadet for meget til at fortsætte Monacos Grand Prix.

Sammenstødet var ikke populært hos hverken Alpines ledelse eller hos Pierre Gasly, og Ocon har måttet undskylde både privat og offentligt. Løbsledelsen gav ham 10 sekunders straf som bliver afsonet som 5 pladser på gridden ved næste løb.

Alpines holdchef, Bruno Famin, har udtalt at det er et kardinalpunkt at man ikke kører ind I sin holdkammerat, og at hændelsen kommer til at få konsekvenser for Ocon. Der overvejes sågar at give ham et løb på sidelinien, hvor reservekører, Jack Doohan, kan få lov at køre.

Esteban Ocon. Portugals GP 2021Esteban Ocon. Portugals GP 2021
Copyright Alpine F1


Ocon står uden kontrakt, og hans karakter som holdspiller er pænt plettet efter seriøs kritik fra både Sergio Perez, Fernando Alonso og nu også Pierre Gasly som alle har været på hold med franskmanden. Hans opførsel har også fået Mercedes til at udelukke ham som potentiel kandidat til Hamiltons sæde næste år, uagtet at Ocons manager hedder Toto Wolf.

Alpine har tidligere sagt at de var glade for deres kører line-up, men den opfattelse er under revision, og I øjeblikket er Ocon rygtet I retning at HAAS, muligvis som afløser for Kevin Magnussen.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Perez langer ud efter Magnussen Perez tæt på forlængelse »