Perez langer ud efter Magnussen

Sergio Perez kritiserer Kevin Magnussen efter deres sammenstød, der betød at begge kørere måtte udgå fra Monacos Grand Prix efter få sekunder.

Resterne af Sergio Perez' Red Bull-racer. Monacos GP 2024 . Copyright Red Bull Racing/Getty Images

Af: Simon Kraglund (sk@bmf1.dk) d. 27/5 2024 klokken 17:05

Red Bull-køreren startede uvant helt nede som nummer 16. Oprindeligt skulle mexicaneren starte P18, men en diskvalifikation til begge Haas-kørere i kvalifikationen betød at Perez rykkede to pladser længere frem.

Det var dog en lille trøst, da løbet hurtigt sluttede for Perez, Magnussen og Hülkenberg.

Magnussen prøvede at køre på ydersiden i udgangen af sving 1. Dog var der ikke meget plads til to biler og det endte med et sammenstød mellem Haas-køreren og Perez, som ramte Hülkenberg, der var helt uden skyld i ulykken.

Efter løbet var det da også en skuffet mexicaner, der udtrykte kritik overfor Magnussens kørsel.

"For at sige det ligeud, var der kun én udvej, og det var enten kontakt med min bil eller med barrieren,” siger Red Bull-køreren ifølge motorsport.com.

"Der var simpelthen ikke plads til begge biler, og på et tidspunkt måtte han indse det. Jeg mener, jeg har været i den situation før - og mange gange, når du er bilen bagved, må du bare indse, at det er tid til at bakke ud, før tingene kommer tættere på dig."

"Jeg er meget overrasket over, at hændelsen ikke blev undersøgt, på grund af skadens omfang og hvor farlig skaden var. Jeg er virkelig overrasket."

Perez stoppede ikke dér med sin utilfredshed over danskerens kørsel, hvor han blandt andet kaldte Magnussens kørsel for decideret ´farlig kørsel´.

“Jeg tror ikke, han virkelig tænker over konsekvenserne. Nogle gange befinder du dig i en situation, hvor du skal træffe en meget hurtig beslutning og sige: “Okay, der er kun én udvej, og det bliver kontakt, så jeg må hellere trække mig tilbage - men han vælger at gå efter kontakten."

Perez skulle have efterladt mere plads

Magnussen havde naturligvis en anderledes opfattelse af kollisionen.

"Han gav tydeligvis ikke den plads, som jeg troede, han ville. Jeg havde en god del af min front, hele mit forhjul var foran hans baghjul.”

"Så jeg forventede, at han ville give plads til én bil på sin højre side, især da han ikke havde nogen på sin inderside. På hans venstre side var der en helt fri bane, men han pressede mig bare ind mod væggen i stedet for."

Magnussen blev altså ikke straffet for ulykken, som ellers potentielt kunne koste danskeren muligheden for at deltage i næste løb i Canada.

Haas-køreren har nemlig allerede modtaget 10 strafpoint i denne sæson, og hvis han får to strafpoint yderligere, så vil Magnussen skulle sidde over i et grand prix.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1.dk's Power Rating: Monacos GP Ballade om Ocon »