Hamilton vil have formatet ændret i Monaco

Lewis Hamilton er træt af kedelige løb i Monaco, og derfor ønsker han nu, at man undersøger mulighederne for at lave et specifikt format, som passer til den smalle bybane i Monaco.

Monacos havn 2022. . Copyright McLaren Media

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 25/5 2024 klokken 09:05

Monaco er noget specielt i Formel 1. Ikke bare for kørerne, men også for fansene. Historien om den smalle bybane er lang, og den har givet os nogle ikoniske øjeblikke gennem tiden.

Men Monaco har også leveret mange langtrukne løb om søndagen. Det skyldes ikke mindst, at banen er så smal, at det er svært at overhale på banen. Specielt når Formel 1-bilerne de seneste år kun er blevet større.

Derfor ønsker Lewis Hamilton nu, at Formel 1 undersøger mulighederne for at ændre formatet til Grand Prixet i Monaco.

”Bilerne er blevet større, og du kan ikke overhale i pitten uden stor risiko for en kollision. Jeg ville ønske, at vejene var større, og at banen kunne blive bredere, men det tror jeg aldrig bliver aktuelt i Monaco, for det er bare et lille sted generelt,” fortæller Hamilton til Autosport.

Men hvad skal ændres, for at løbet i Monaco ikke bliver en langgaber? Det er det helt store spørgsmål, og det kan være svært at svare på.

Hamilton mener ikke, at sprint-formatet er den rigtige løsning. Han foreslår dog, at man kunne have specielle dæk til løbet i Monaco, så man ville have flere pitstops og dermed skabe mere varierede løb.

”Falder I ikke i søvn om søndagen, når I ser løbet? Så gør noget andet på en eller anden måde. Jeg ved ikke, hvordan man skal gøre,” siger Hamilton.

Det er ikke første gang, at banen i Monaco er til diskussion, men der er ikke sket noget indtil videre. Carlos Sainz fortæller også, at man må kigge på byen og banens layout og så finde en løsning.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Monacos GP: 2. frie træning Monacos GP: 3. frie træning »