Haas-boss kæmpede for at beholde Hülkenberg

Haas-chef kæmpede hårdt for at Hülkenberg skulle fortsætte hos Haas, men tyskeren valgte at takke nej til Haas til fordel for Sauber.

Nico Hülkenberg, Audi F1 Team . Copyright Audi AG

Af: Simon Kraglund (sk@bmf1.dk) d. 14/5 2024 klokken 16:05

Nico Hülkenberg kører sin sidste sæson for Haas, efter han har valgt at skifte det amerikanske hold ud med Sauber, som bliver til Audi i 2026.

Nu forlyder det fra tyskeren, at holdchefen, Ayao Komatsu, gjorde alt, hvad han kunne for at beholde den erfarne racerkører.

"Indtil annonceringen var det fantastisk at arbejde sammen med ham. Også i forhold til koordination. Jeg talte åbent med ham om det for et par uger siden,, og at en beslutning sandsynligvis ville blive truffet hurtigt,” siger tyskeren ifølge motorsport.com

"Han kæmpede, han gav alt, hvad han havde. Beslutningen var ikke let for mig. Jeg har allerede tænkt en del over det.”

"Haas er holdet, der gjorde mit comeback muligt, men i sidste ende er det rent sportsligt bedre for mig at køre for Audi."

Hülkenberg er imponeret over Komatsu

Den 36-årige kører har da også kun positive ting at sige om Komatsu, der overtog posten som teamchef kort inden sæsonen begyndte.

"Han klarer sig godt. Han blev virkelig kastet for løverne som den nye teamchef i begyndelsen af året. Ud af det blå.”

"I februar havde han for første gang i sit liv en kørerkontrakt i hænderne. Det er også noget særligt, og der er nogle ting, man skal kende og se først," sagde tyskeren.

Hülkenberg og Haas-teamet kører i den kommende weekend på Imola-banen, hvor de skal forsøge at score point, så de kan indhente deres nærmeste konkurrent Vcarb, som ligger på sjettepladsen i konstruktørernes mesterskab.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tiltagende rygter om Magnussen exit Mercedes har løst deres problem, igen! »