Newey på vej væk

Mesterdesigneren, Adrian Newey, som har været manden bag alle Red Bulls biler siden 2006 rygtes nu tættere på udkørslen fra Milton Keynes.

Adrian Newey . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 25/4 2024 klokken 18:04

Hvis man ved noget om Formel 1 har man også hørt om Adrian Newey. Han er manden der har flest mesterskabsbiler på bagen af alle.

Siden 2006 har han lavet vinderbiler til Sebastian Vettel og Max Verstappen, men før det lavede han vinderbiler hos March F1, Williams og McLaren som var det sted David Coulthard og Christian Horner lokkede ham fra.

Newey har været en indflydelsesrig og nær makker til Christian Horner I alle disse år, men den tumult der har fulgt I kølvandet på undersøgelsen af Horner vedrørende upassende opførsel, har givet et meget dårligt arbejdsmiljø med interne kampe mellem de østrigste ejere og de thailandske majoritetsholdere.

fgfgfgfg
Copyright Red Bull Media


Ifølge Auto, Motor & Sport samt BBC sport, har Adrian Newey allerede sagt til nogle kilder indenfor Red Bull Racing at han ønsker at komme videre, gerne før udløbet af hans kontrakt ved udgangen af 2025.

Skulle de vise sig at passe, kommer der ikke til at mangle tilbud. Ferrari har tidligere forsøgt at få ham, og indrømmer gerne at de gladeligt ser englænderen I rødt, og gerne mens de har Lewis Hamilton I bilen.

Aston Martin har stort set offentligt allerede budt en blankocheck for at få ham ombord, mens Mercedes også gerne vil have ham til Brackley og tegne biler.

Hvordan det kommer til at gå kan vi ikke bekræfte endnu, men det er meget seriøse kilder der nu er ude at skrive om Ingeniørens afgang fra de røde tyre.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Blå Ferrari og nyt navn Et hold vil have to nye kørere efter denne sæson »