Red Bull-ingeniør: Vettel var bedre end Verstappen

Den tidligere Red Bull-ingeniør Guillaume Rocquelin forklarer forskellen mellem Sebastian Vettel og Max Verstappen: Hollænderen har stadig en del at lære i forhold til tyskeren.

Sebastian Vettel på podiet. Aserbajdsjan 2021 . Copyright Aston Martin

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 9/11 2022 klokken 14:11

Sebastian Vettels tidligere løbsingeniør Guillaume "Rocky" Rocquelin er ikke bange for at sammenligene Vettel og Verstappen med hinanden.

I Eurosport Frankrigs podcast Les Fous du Volant forklarer Rocquelin forskellen mellem den nuværende og den tidligere førstekører hos Red Bull.

Sebastian Vettel takker af hos Red Bull RacingSebastian Vettel takker af hos Red Bull Racing
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Rocquelin, der dengang var leder af Red Bulls juniorakademi, fremhæver især Vettels tekniske forståelse – det er et punkt, hvor Verstappen „skal gøre bedre fremskridt“:

"Jeg mener, at Sebastian [Vettel] var en mere komplet kører end Max, da han kom til os. På det professionelle, tekniske og meditative niveau blev han uddannet på samme måde som [Michael] Schumacher, der jo var hans idol. Jeg tror, at Max måske har et større naturligt talent, og at han som regel kan stole på det. Men Sebastian var mere komplet.“

Selv om både Verstappen og Vettel kom til Red Bull med ca. samme erfaring, dvs. en komplet sæson hos et andet team plus et par løb, er det svært at sammenligne dem direkte:

Vettel kom til Red Bull i 2009, da han var 21 år, mens Verstappen var 18 år, da han debuterede for Red Bull i Barcelona 2016 – og vandt løbet.

Max Verstappen.Max Verstappen.
Copyright Red Bull Media


"Max har altid været en chef", tilføjer Rocquelin. "Han har en enorm stor selvtillid. Han ved, hvad han vil, og han er meget direkte. Men jeg bliver nødt til at være ærlig: Sammenlignet med andre kørere, som vi har arbejdet med, er Max svag, når det gælder det tekniske."

"Han er en leder takket være sin indstilling og sine resultater. Men jeg tror, at han i teknisk henseende kan blive bedre til at udvikle bilen."

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes overvejer Ricciardo Capito: Budgetregulativet er for kompliceret! »