Red Bull: FIA begik en „compliance-overtrædelse“

Helmut Marko er ikke færdig med at udtrykke sin utilfredshed med straffen for at overtræde budgetloftet. I et interview med tyske RTL anklager han nu FIA for at overtræde sine egne regler.

Japans Grand Prix 2022 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 8/11 2022 klokken 09:11

Red Bulls Helmut Marko er en utilfreds mand.

Helmut Marko er især utilfreds med, at flere teams og offentligheden angiveligt vidste besked om Red Bulls overforbrug og overskridelse af budgettet, mens regnskabet var ved at blive gennemgået.

"Der er selvfølgelig meget politik i sagen", fortæller Helmut Marko til den tyske tv-kanal RTL:

"Det er lidt utroligt: En medarbejder fra Mercedes skifter til FIA, og [hun] har netop gennemgået regnskabet for budgetloftet hos Mercedes, og så bliver hun ansvarlig for revisionen af regnskaberne hos FIA".

Helmut Marko (tv) og Christian HornerHelmut Marko (tv) og Christian Horner
Copyright Red Bull Contentpool


Og det irriterer Helmut Marko:

"Vi mener, at der er tale om en compliance-overtrædelse, eller at der i det mindste er mistanke om compliance-overtrædelser. Hele sagen giver et dårligt indtryk", siger den 79-årige Helmut Marko, der dog ikke nævner nogen konkrete navne.

Men sagen burde dog dreje sig om Shaila-Ann Rao, der i første omgang arbejdede for FIA, men som fra 2018 til 2022 var ansat af Mercedes som Toto Wolffs personlige assistent, før hun igen vendte tilbage til FIA i juni.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« FIA lover færre sort-orange flag Mindst 6 hold med overforbrug i 2022 »