Villeneuve kræver Stroll spærret

Jacques Villenueve har aldrig været den store fan af Lance Stroll – på trods af, at de begge er canadiere. Men har han ret i, at Lance Stroll er decideret farlig på en Formel 1-bane?

Lance Stroll . Copyright Aston Martin

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 24/10 2022 klokken 20:10

Det er ikke den store hemmelighed, at Jacques Villeneuve aldrig har brudt sig om Lance Stroll.

Da Lance Stroll tilbage i 2017 kørte for Williams, kritiserede Villeneuve sin landsmand i så kraftige vendinger, at Williams – som Jacques Villeneuve blev verdensmester med tilbage i 1997 – gav ham forbud med at vise sig hos Williams igen.

Men efter Lance Strolls kollision med Fernando Alonso i Austin, er Villeneuve igen ude med den retoriske rive efter Stroll.

I sin klumme på Formule1.nl kræver Villenueve Lance Stroll spærret for minimum et løb:

"Han [Lance Stroll] burde have en løbsspærre for kollisionen med Fernando Alonso," skriver Jacques Villeneuve. Grunden er, at FIA bør statuere et eksempel.

Canadas Grand Prix 2022. Max Verstappen på pole position. Trofæet blev overrakt af den lokale helt, Jaques VilleneuveCanadas Grand Prix 2022. Max Verstappen på pole position. Trofæet blev overrakt af den lokale helt, Jaques Villeneuve
Copyright Red Bull Contentpool


Villeneuve mener, at FIA i lang tid har været for milde, når man som kører trækker ud på langsiden for at forsvare sin position. Verdensmesteren fra 1997 mener, at Strolls præstation på banen var direkte livsfarlig.

Men problemet er dog ikke begrænset til Stroll, mener Villeneuve:

"I Formel 4 og Formel 3 findes der til dels kørere, der kører, som om de var med i et computerspil.“ Og derfor bør FIA skride ind, udtaler Villeneuve.

Villeneuve mener, at Alonso "heldig", at der ikke skete noget med ham efter kollisionen med Stroll.

Fernando Alonso betegnede efter løbet kollisionen med Lance Stroll som et hændeligt uheld. Næste sæson bliver Alonso teamkammerat med Stroll hos Aston Martin.

Fernando Alonso. USA's GP 2022Fernando Alonso. USA's GP 2022
Copyright Alpine F1


Efter løbet blev Stroll idømt to klip i F1-kørekortet, altså to strafpoint, og en straf på tre placeringer til næste grandprix i Mexico, der køres denne weekend.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1.dk’s Power Rating: USA's GP Breaking: Sauber Audi en realitet! »