Straf til Alonso sender Kevin en plads op

Efter søndagens meget underholdende løb i USA, hvor Kevin Magnussen krydsede stregen som nummer 9, har FIA tildelt Alonso en 30 sekunders straf, for at kører med en usikker bil.

Belgiens Grand Prix 2022 . Copyright Haas F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 24/10 2022 klokken 08:10

FIA har på bagkant af det Amerikanske Formel 1 Grand Prix, tildelt Fernando Alonso en 30 sekunders straf, for at kører i en usikker bil.

Straffen sender Alonso ud af pointene og ned på P15.

Under løbet, efter Alonsos uheld med Lance Stroll, var det tydeligt at Alonso kørte rundt i en bil, med et løst sidespejl, der kunne udgøre en fare for andre, hvorfor det rigtige havde været at kalde bilen ind for at fikse problemet.

Det er ikke anderledes end det, som Kevin Magnussen har fået det sort/orange flag for 3 gange i år, med en løs sideflab på frontvingen. En fejl som Sergio Perez oplevede tidligt i løbet, men som han slap for at pitte med, da den hurtigt faldt af.

HAAS kontaktede FIA, flere gange, under løbet for at påpege at det var farligt, uden der kom en reaktion.

At sidespejlet røg af, da Alonso overhalede Magnussen, påpeger i endnu højere grad, hvor farligt det egentligt var at de fortsatte med det løse spejl.

Alpine har protesteret over kendelsen, da de ikke mener der var noget usikkert ved Alonsos bil.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« USA’s GP: Løbsoptakt USA's GP: Løbsresumé »