Alpine slipper Piastri

Det er endnu ikke officielt, men efter mødet med CRB mandag, forlyder det nu, at Alpine er klar til at slippe Piastri, så han kan kører for McLaren i 2023, som erstatning for landsmanden Ricciardo.

BWT Alpine F1 A522 . Copyright Alpine F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 31/8 2022 klokken 08:08

Renault har finansieret en stor del af Oscar Piastri's karrier, i et sats på at han en dag ville blive god nok til at sætte sig i en Formel 1 racer.

Efter at have vundet, først F3 og derefter F2, i første forsøg, blev Piastri sat på reservebænken hos Alpine, da der ikke var et ledigt Grand Prix sæde.

Det fik Piastri og manager Mark Webber, til at presse Alpine til at tage en beslutning, der ville sikre ham et Formel 1 sæde i 2023. En beslutning de kæmpede med at komme i mål med.

Det fik Webber til at handle hurtigt, da han angiveligt så et smuthul i kontrakten med Alpine og en mulighed for at skubbe en anden landsmand, nemlig Daniel Ricciardo, væk fra et sæde hos McLaren.

Alpine var sikker på, at de havde styr på Piastri, som de brugte i forhandlingerne med Fernando Alonso, for at sikre at han ville indgå en et årig aftale, frem for 2, som han selv ville have.

Det Alpine ikke havde forventet var, at Sebastian Vettel, med sin pensionering fra sporten, gav Alonso en mulighed for at skifte til Aston Martin og dermed efterlade et ledigt sæde hos Alpine, samtidig med at de havde hjulpet Weber ind hos McLaren, for at låne Piastri ud.

Efter mødet i CRB, skulle Alpine have erkendt, at Piastri er smuttet mellem fingrene for dem, så han er fri til at stille til start for McLaren i 2023.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mick Schumacher og Ferrari skilles Gasly favorit til Alpine sædet »