Hvorfor blev Verstappen buhet ud i Brasilien?

Det var en uvant og uventet situation for Max Verstappen at blive buhet ud på podiet i Sao Paulo – de brasilianske fans overraskende nok var på Hamiltons side. Hvad er der sket siden 2008?

Brasiliens Grand Prix 2021 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 16/11 2021 klokken 11:11

Lewis Hamilton har ikke været den mest populære mand i Brasilien, siden han snuppede F1-verdensmesterskabet fra Massa i sidste sving på Interlagos i 2008.

Og som regel er det altid Hamilton, der bliver buhet højlydt som f.eks. til det Belgiens, Ungarns og selvfølgelig det Hollandske grandprix.

Verstappen har tidligere udtalt, at det ikke er hans problem, at fans buher af Hamilton, og hollænderen ville heller blande sig i - eller kritisere - fansenes reaktion.

Mexicos Grand Prix 2021. Max Verstappen P3 i kvalifikationenMexicos Grand Prix 2021. Max Verstappen P3 i kvalifikationen
Copyright Red Bull Contentpool


De brasilianske fans buhede dog ikke af Hamilton denne gang men af Verstappen. Man kan høre de brasilianske fans reaktion på Verstappens andenplads her.

Men hvorfor blev der buhet af Verstappen og ikke af Hamilton?

Ifølge F1-mediet Gpblog.com skyldes det, at Hamilton altid vist sin respekt for Ayrton Senna gennem hele sin karriere.

Senna har stadig nærmest gudestatus i Brasilien, og Hamilton har op til løbet i Brasilien igen og igen fremhævet Senna som sit idol.

Desuden kørte Hamilton et imponerende løb og vandt mod alle odds. Han gav de brasilianske tilskuere et godt show for deres penge.

Brasiliens Grand Prix 2021. Andenplads til Max VerstappenBrasiliens Grand Prix 2021. Andenplads til Max Verstappen
Copyright Red Bull Contentpool


Max Verstappen burde rent faktisk have fanbasen i Brasilien i orden: Hollænderen er Nelson Piquets svigersøn, men han har ikke formået at vinde brasilianernes hjerte på samme måde som Hamilton.

Og det hjalp nok heller ikke på Verstappens popularitet, at han efter fleres mening kørte beskidt for at forsvare sig mod Hamilton og pressede Hamilton af banen i sving 4 på omgang 48.

Hvor stor fan Felipe Massa er af Lewis Hamilton, er svært at sige. I et interview op til løbet i Brasiliens sammenlignede situationen mellem Verstappen og Hamilton som en moderne udgave af Senna mod Prost.

Brasiliens Grand Prix 2018. Lewis Hamilton på pile. Trofæet blev overrakt af Felipe MassaBrasiliens Grand Prix 2018. Lewis Hamilton på pile. Trofæet blev overrakt af Felipe Massa
Copyright Pirelli


Om Hamilton udtalte Massa dog følgende om Hamilton: ”Han [Hamilton] har den bedste mentale form lige nu, og alt hvad han gør, er perfekt. Jeg er sikker på, at vi får fire fantastiske sidste løb i denne sæson.”

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes med ny version af DAS? Guanyu Zhou afløser Giovinazzi hos Alfa Romeo »