Er Andrettis Alfa-deal død?

I vanlig amerikansk stil skortede det ikke på bombastiske udmeldinger fra Andretti på Twitter om, at der snart ville blive offentliggjort store nyheder i Austin. Der skete bare intet. Så hvad er der sket?

Alfa Romeo Racing . Copyright Alfa Romeo Racing

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 26/10 2021 klokken 15:10

Siden august har der været meldinger om, at Michael Andretti vil købe 80 procent af Alfa Romeo Sauber. Købet skulle have været bekendtgjort i Austin, men vi hørte aldrig mere fra Andretti.

Og nu er Andrettis planer om at købe Alfa Romeo-teamet åbenbart lagt på is.

I henhold til det tyske medie auto motor und sport har investorerne bag Andretti fået kolde fødder, fordi det simpelthen bliver for dyrt.

Alfa Romeo-teamet ejes som bekendt af den svenske Rausing-familie, og deres betingelser for et salg af Formel 1-teamet er ikke for sarte finanssjæle:

Ud over selve købsprisen på i alt godt 2,6 milliarder danske kroner skal Andretti også stille med en bankgaranti på yderligere 1,8 milliarder kroner, det vil sige 375 millioner kroner pr. år i de næste 5 år – de facto 3,4 milliarder kroner.

De 375 millioner kroner om året er beregnet til at lukke hullet op til F1’s budgetloft med henblik på teamets indtægter, såfremt der ikke kan findes sponsorpenge nok.

Alfa Romeo med speciel bemalingAlfa Romeo med speciel bemaling
Copyright Alfa Romeo


Pengekravet skyldes, at Rausing-familien vil være sikker på, at teamet kan drives seriøst videre de næste 5 år og ikke bare bliver udsultet eller brugt som et marketingsstunt af Andretti.

Flere meldingerne om Andrettis overtagelse af Alfa Romeo-teamet har haft lidt af en tvivlsom karakter:

F.eks. fortalte Andretti, at han ønskede, at den amerikanske kører Colton Herta skulle køre fredagens træning i Austin - muligvis fordi den 21-årige står øverst på ønskelisten hos Andretti som kommende F1-kører. Men Colton Herta mangler at have kørt 300 km i en Formel 1-bil, før han har samlet superlicenspoint nok til at få lov at køre Formel 1 på en rigtig kontrakt næste år.

Om Michael Andretti så ender med at købe Alfa Romeo-teamet alligevel, må tiden vise.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Brundle kræver respekt Qatar tillader F1-kørerne at være kritiske »