Andretti tæt på overtagelse af Alfa Romeo Racing

Den seneste tids rygter om salg af Alfa Romeos Formel 1-team tager nu til, og amerikanske Andretti Autosport anses som favorit.

Robert Kubica tester for Alfa Romeo. Barcelona 2021 . Copyright Alfa Romeo Racing

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 9/10 2021 klokken 18:10

Ifølge flere iagttagere i Formel 1 anses det nu som overvejende sandsynligt, at amerikanske Andretti Autosport overtager Alfa Romeo Racings F1-team.

Eneste knast skulle efter sigende være de nuværende hovedaktionærer, Islero Investments, som overtog Alfa Romeo-teamet fra det svenske investeringsselskab Longbow Finance i 2016.

I forbindelse med Tyrkiets Grand Prix er teamchef Fred Vasseur tavs som graven.

"Jeg kan ikke sige noget," sagde han ifølge flere medier.

Frédéric Vasseur: Frédéric Vasseur: "Jeg kan ikke sige noget"
Copyright BMF1


”Jeg er administrerende direktør og teamchef, og den slags diskussioner skal ikke tages med mig. Vi har så mange rygter lige nu, at du skal stille spørgsmålet til selskabets aktionærer.”

Hvis handlen falder på plads, kan ejeren af Andretti Autosport, Michael Andretti, der selv kørte F1 for McLaren i 1993, føje Formel 1 til de andre løbsserier, teamet deltager i, hvilket er IndyCar, Indy Lights, IMSA, Formula E, Supercars og Extreme E.

En overtagelse af Alfa Romeo giver også en gylden mulighed for at få en amerikansk kører i et Formel 1-sæde, idet en af Andretti Autosports topkørere i IndyCar, Colton Herta, der sluttede som nr. 5 i årets mesterskab, anses som førstevalg til sædet.

Foruden Herta har Andrettis IndyCar-team ligeledes Alexander Rossi, Ryan Hunter-Reay og James Hinchcliff på lønningslisten.

Fra næste sæson bliver bil nr. 28, som i den netop afsluttede sæson blev kørt af Hunter-Reay, dog overtaget af Romain Grosjean.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tyrkiets GP: Kvalifikationen LIVE. Hamilton på po Tyrkiets GP: Startopstillingen »