Ocon undrer sig over manglende fart

Med en helt ny 3-årig kontrakt anser Alpine F1 tilsyneladende Esteban Ocon som fremtidens mand. Men farten mangler, og det forstår hovedpersonen ikke.

Ungarns Grand Prix 2021 . Copyright Alpine F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 5/10 2021 klokken 16:10

Bedst som Esteban Ocon fik underskriften på en 3-årig kontakt med Alpine F1 blev franskmandens resultater dårligere og køreren har siden været ufrivilligt vidne til, at veteranen Fernando Alonso nu løber forrest med faklen.

Senest gik det helt galt i Ruslands Grand Prix, hvor Ocon blev hentet med en omgang af teamkammeraten og sluttede uden for pointene på P14, mens spanieren leverede en stærk præstation og sluttede på P6, hvilket var det samme som på startgridden.

Den slags giver god grund til reflektion, og Ocon er mildt sagt forvirret over, hvor årsagen ligger, idet de to sidder i identiske biler og har noget nær identiske opsætninger.

"Bilerne var meget ens i opsætning til de sidste tre eller fire løb, så de er stort set identiske," sagde Ocon ifølge Autosport .

Esteban Ocon undrer sig over sin performanceEsteban Ocon undrer sig over sin performance
Copyright Alpine F1


"Vi har et par ideer til, hvad det kan være, og vi vil selvfølgelig prøve at rette det til det næste løb eller det efterfølgende. Så vi får se."

Ocons problemer fik tidligere på året Alpine til at skifte chassis op til det Englands Grand Prix, hvilket øjeblikkeligt løste de problemer, han havde på det tidspunkt.

I Rusland, med den samme bil, var franskmanden, som en anden ludobrik, imidlertid igen slået tilbage til start.

Ocon indrømmede efter løbet, at det havde været et af sæsonens sværeste for ham.

"Det lykkedes at holde os i en god position i de første par omgange, men derefter var det ret vanskeligt," indrømmede Alpine-køreren, som hverken følte sig i stand til at forsvare eller angribe i løbet.

“Så der er mange ting, vi skal gå igennem og ret meget arbejde at gøre, før vi kommer til Tyrkiet."

"Men vi finder ud af, hvad der var galt,” lød det fortrøstningsfuldt fra den 25-årige Alpine-kører.

I det individuelle mesterskab ligger Esteban Ocon på 11-pladsen med 43 point, mens Fernando Alonso ligger på 10-pladsen med 57 point.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Frisk motor på vej til Hamilton Grosjean med rekord mange overhalinger i IndyCar »