Formel 1-streaming på Netflix?

Netflix har haft stor succes med deres motorsportsdokumentarer som Drive to Survive og senest om Michael Schumacher. Får Netflix i fremtiden også rettigheder til at streame Formel 1-løbene?

Drive to survive . Copyright netflix

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 22/9 2021 klokken 18:09

Netflix har en fin fornemmelse for motorsport og Formel 1.

Senest har Netflix produceret den meget omtalte dokumentar om Michael Schumacher, og Drive to Survive er nærmest gået hen og blevet en ikonisk dokumentarserie om livet bag kulisserne i Formel 1.

Nu kan næste trin i Netflix-raketten være parat til at blive tændt – nemlig at få rettighederne til at streame live fra Formel 1-løb.

Kevin Magnussen interview på Monza. Luna fra TV3 interviewerKevin Magnussen interview på Monza. Luna fra TV3 interviewer
Copyright Bil Magasinet BMF1


I et interview med det tyske magasin Der Spiegel fortæller Netflix-chefen Reed Hastings om mulighederne for at få rettighederne til live F1-løb.

"For et par år tilbage blev rettighederne til Formel 1 sat til salg. Dengang var vi ikke med til at byde på dem. I dag ville vi overveje det,” fortæller Hastings.

Det er en interessant udmelding fra Netflix-chefen – og ret selvmodsigende, for Hastings udtaler i samme interview, at livesport ikke er noget for Netflix, og det er der en helt konkret grund til:

„[Netflix] er underholdning og ikke journalistik, der skal følge bestemte standarder og som har etiske principper. Derfor holder vi fingrene væk fra livesport. Ved sportsudsendelser har vi ingen kontrol over kvaliteten. Vi har jo heller ikke bundesligaen. De kan indgå aftaler med hvem de vil. Denne type af kontrol er en forudsætning for os, for at vi kan komme med en sikkert tilbud.”

Men den store succes, som både "Schumacher" og "Drive to Survive" har været, ser ud til at ændre på Netflix’ holdning til især Formel 1.

Max Verstappen forsøger en overflyvning på Lewis Hamilton. Italiens GP 2021Max Verstappen forsøger en overflyvning på Lewis Hamilton. Italiens GP 2021
Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images


Det skyldes også at Formel 1 er populært i hele verden og ikke bare begrænset til nationale kernemarkeder som f.eks. bundesligaen.

Ud over "Schumacher" og "Drive to Survive" kan man på Netflix også finde dokumentaren om Fangio, og for de motorcykelinteresserede findes dokumentarserien "Hitting the Apex".

Desuden skulle der snart være en F1-film på vej fra Netflix med titlen "The Formula", som har Robert de Niro i hovedrollen.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Aston ansætter Martin Ruslands GP: Løbsoptakt »