Latifi nærmer sig Russell

Nicholas Latifi er ofte blevet kritiseret for at være en betalingskører, men nu viser den unge canadier takter, og han nærmer sig sin lynhurtige teamkammerat.

Latifi . Copyright Williams F1

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 21/9 2021 klokken 10:09

Nicholas Latifi er igang med sin anden sæson i Formel 1, og canadieren har haft en svær tid i Formel 1. I sin rookie-sæson kørte Latifi i feltets langsommeste bil, og i hele F1-karrieren har Latifis teamkammerat været George Russell - som er en af sportens største talenter.

Derfor har det tit set svært ud for canadieren, der, ligesom Lance Stroll og Nikita Mazepin, er blevet stemplet for at være betalingskørere. Latifi kommer også fra en meget velhavende familie, men det er ikke nok i Formel 1. Køreren skal stadigvæk køre sig til gode resultater og points fra juniorkategorierne, for at kunne få den superlicens det kræver at køre i F1.

George Russell er offentliggjort som ny Mercedes-kører, og Latifi fortsætter hos Williams-teamet. Kritikerne siger, at Latifis forlængelse er et resultat af checken med mange nuller på, som canadieren far lægger på chefens skrivebord. Men, hvis man kigger nærmere på dataene, så har den unge canadier faktisk gjort fremskridt.

I Ungarn var Latifi med til at score Williams’ første VM-point, siden Kubica nappede et enkelt i Tyskland i 2019-sæsonen. Sidenhen er det blevet til en 9. plads i Belgien, og lige ved og næsten i Italien med en 11. plads.

LatifiLatifi
Copyright Williams F1


Latifi udtaler da også, ifølge racefans.net, at hullet op til Russell er blevet lukket i løbet af sæsonen.

“Jeg ved, at jeg kommer meget tættere på,” udtaler Latifi.

“Jeg ved i visse tilfælde, at jeg kunne være foran ham. Det er bare virkelig at sætte det hele sammen.”

“Især i løbene, når du er foran, og du bliver ved med at være foran i det første stint, så bliver alt naturligvis meget lettere for dig, fordi du bliver prioriteret ved pitstop, og du lider ikke lige så meget af at kæmpe bagved,” slutter Latifi.

Det bliver interessant at se, om Nicholas Latifi kan komme endnu tættere på George Russell i 2021.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Albon skylder et par øl Wolff: 3 biler til hvert team »